Архива вести
                   

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА ПЛАСТЕНИКЕ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ

6. јули 2016.

Правилником о подстицајима за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу дефинисана су бесповратна средства која се могу добити за набавку нових пластеника и опреме за производњу биља у заштићеном простору.

Субвенционисање набавне цене опреме за наводњавање  износи 40-55% од износа цене без ПДВ-а .

Износ подстицаја зависи од тога да ли се корисник подстицаја налази у маргиналном подручју са отежаним условима рада у пољопривреди или не. Уколико се корисник подстицаја налази у маргиналном подручју, износ подстицаја је 55% од цене без пореза.

Право на подстицаје има: физичко лице – носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства; предузетник; правна лица: привредно друштво, земљорадничка задруга, средња школа и научно-истраживачка организација из области пољопривреде.

Граница за подстицаје је максимално 50 хектара пријављено под биљном културом за коју се опрема и механизација користе.

Највиши укупни износ подстицаја по подносиоцу захтева је 3,000,000.00 динара.

Предметна опрема и механизација мора бити купљена у периоду од 16.октобра претходне календарске године до 15. октобра текуће године.

Износ појединачног рачуна као и износ за сваку поједину ставку на рачуну мора бити већи од 50,000.00 динара.

Захтев за коришћење подстицаја подноси се Управи за аграрна плаћања  за сваку календарску годину, у периоду од 15. априла до 15. октобра текуће  године.

Попуњен и оверен образац захтева са одговарајућом документацијом доставља се на адресу: Министарство пољопривреде и заштите животне средине – Управа за аграрна плаћања, Булевар краља Александра 84,11050 Београд, са назнаком: „Захтев за коришћење подстицаја за подршку инвестицијама у примарну производњу биљних култура”.

Додатне информације о субвенцијама, као и правилник, захтев и  прописана документација, доступни су на http://subvencije.rs/oprema-i-mehanizacija/bespovratna-sredstva-za-plastenike-ministarstva-poljoprivrede-u-2014-oj-godini/

Извор: Субвенције у пољопривреди и Координационо тело