Архива вести
                   
7. март 2019.

О УСЛОВИМА ЗАПОШЉАВАЊА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ НА ПРЕЗЕНТАЦИЈАМА НСЗ

Медвеђа – У сарадњи са локалним самоуправама и социјалним партнерима на подручју Јабланичког округа, Филијала Националне службе за запошљавање у Лесковцу организује низ скупова у циљу помоције јавних позива и конкурса за реализацију мера активне политике запошљавања за 2019. годину.

7. март 2019.

СТАНОВНИЦИ МЕДВЕЂЕ АПЛАУЗОМ ПОКАЗАЛИ ДА СЕ САВРШЕНО РАЗУМЕЈУ

Медвеђa – У оквиру пројекта за јачање националних мањина у Србији, под називом „Да се боље разумемо“, у Културном центру Медвеђе одржана је премијера представе, а главна порука коју желе овим пројектом да пренесу је да општина Медвеђа брине подједнако за све своје грађане, били то Срби, Албанци или Роми.

6. март 2019.

ОБЈАВЉЕНА ЛИСТА СТУДЕНАТА КОЈИ СУ ДОБИЛИ ОПШТИНСКУ ПОМОЋ

Бујановац – Комисија за једнократну  новчану  помоћ студентима утврдила је предлог листе кандидата за добијање помоћи, на којој се нашло 157 академаца који живе на територији Бујановца.

6. март 2019.

ОПШТИНА ОБЕЗБЕДИЛА 2,5 МИЛИОНА ЗА ЛИЧНЕ АСИСТЕНТЕ

Бујановац –Личним асистентима деце са сметњама у развоју у општини Бујановац продужени су уговори на још три месеца како би наставили да раде са предшколцима и ученицима у програму инклузивног образовања (ИОП).

6. март 2019.

ИЗВОР СА ЛЕКОВИТОМ ВОДОМ: ОНИ КОЈИ ВЕРУЈУ У ЧУДА, ДОЛАЗЕ НА ЈУГ СРБИЈЕ

Прешево – У селу Церевајка, на десетак километара од Прешева ка Гњилану, налази се извор са лековитом водом за коју се верује да отклања многобројне бубрежне проблеме, промене на кожи и хемороиде.

6. март 2019.

СТАНКОВИЋ: „ОЗБИЉНИ ЉУДИ НЕ КОМЕНТАРИШУ НЕОДГОВОРНЕ И НЕОЗБИЉНЕ ПОТЕЗЕ“

Београд – Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић поводом доделе захвалница Националног савета Албанаца организаторима нелегалног референдума у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи 1992. године, каже да „озбиљни људи не коментаришу неодговорне и неозбиљне потезе“.

5. март 2019.

ОВЕ НЕДЕЉЕ ПОЧИЊЕ САНИРАЊЕ УДАРНИХ РУПА НА УЛИЦАМА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Радови на крпљењу ударних рупа на улицама Бујановца и осталих места у општини почеће у току ове недеље, пошто је прошлог петка завршен поступак јавне набавке, најављује Енвер Рамадани, начелник надлежног Одељења за развој и инвестиције.

5. март 2019.

ПОДИГНУТ КРСТ НА ЦРКВИ СВИХ СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА У БОЖИЊЕВЦУ

Бујановац – На цркви Свих српских светитеља у Божињевцу, коју сами граде мештани овог села, подигнут је крст који је освештао епископ врањски господин Пахомије.

4. март 2019.

ГИМНАЗИЈАЛЦИ БРИЉИРАЛИ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ У ВРАЊУ

Врање – На окружном такмичењу из математике које је одржано у Гимназији Бора Станковић у Врању најбоље резултате постигли су Гаврило Милосављевић, ученик првог разреда Гимназије "Бора Станковић" који је освојио максималних 100 поена, и ученик четвртог разреда Гимназије "Скендербег" у Прешеву, Ајредини Арбен који је освојио 90 поена.

4. март 2019.

У МЕДВЕЂУ СЕ ВРАЋАЈУ МЛАДИ

Медвеђа – Протеклих година у општини Медвеђа уложено је око десет милиона динара у пројекте за подстицај рађања. У овој вароши школе су све пуније, а у вртић има преко 250 малишана. Оно што радује је чињеница да се на позив локалне самоуправе све више младих образованих људи враћа у Медвеђу који у родном граду заснивају породицу.

«Претходна страна   Следећа страна»