Архива вести
                   
25. септембар 2017.

БРНАБИЋ: ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН У ПРЕШЕВУ ЗБОГ НЕОДРЖАВАЊА СКУПШТИНЕ

Прешево -  Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је избор Привременог органа у Прешеву био једини механизам који је Влада Србије имала на располагању због неодржавања локалне скупштине.

25. септембар 2017.

АЛБАНЦИ ДОБИЈАЈУ СВОЈЕ ПРВЕ ДНЕВНЕ НОВИНЕ У СРБИЈИ

Прешево - Новинска агенција „Прешева јоне" је, на захтев интелектуалаца, студената и привредника са тог простора, одлучила да покрене дневне новине под истин називом „Наше Прешево", у којима ће се бавити проблемима Албанаца  у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.

25. септембар 2017.

ОСНОВАН ПРИВРЕДНИ КЛУБ БУЈАНОВЦА

Бујановац – Након састанка одржаног на иницијативу народног посланика Ненада Митровића,  Привредни актив Бујановца, кога чини осам локалних фирми, је прерастао у Привредни клуб.

25. септембар 2017.

СТИГЛА ПОМОЋ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ У МЕДВЕЂИ

Медвеђа - Портал Радио Медвеђа преноси  да је претходних дана  Црвеном крсту Медвеђа  допремљено 560 пакета хране, 560 пакета са хигијенским производима и 5600 кг брашна за најугроженије становнике општине Медвеђа.

22. септембар 2017.

БУЈАНОВАЧКА ПОЛИЦИЈА ДОБИЛА 3 „ШКОДЕ РАПИД“

Бујановац – Од 26 аутомобила марке „шкода рапид“, Полицијска управа Врање је три возила возила проследила Полицијској станици Бујановац.

21. септембар 2017.

У БУЈАНОВАЧКОЈ БАЊИ ОВЕ ГОДИНЕ ЗНАТНО ВИШЕ ПАЦИЈЕНАТА

Бујановац - У Специјалној болници за рехабилитацију у Бујановачкој Бањи  тернутно се на стационарном лечењу  налази 130 пацијената. Од тог броја, хоспитализованих  око 20 одсто их је  са васкуларним компликацијама шећерне болести, која се од недавно лечи у Бањи.

20. септембар 2017.

ИЗ БИВОДЕ СТИЖУ НОВИ ПРОИЗВОДИ

Бујановац - Ненад Зафировић, директор раковачке  „Биводе“, најавио је са  минхенског „Дринктек“ сајма   да ће ова фабрика надомак Бујановца ускоро проширити производни асортиман.

19. септембар 2017.

ОПШТИНА ПОМАЖЕ САНИРАЊЕ ШКОЛЕ “СЕЗАИ СУРОИ”

Бујановац – Председник општине Бујановац, Шаип Камбери посетио је бујановачку Средњу школу „Сезаи Сурои“, на којој је прошле седмице олујни ветар причинио знатна оштећења, делимично одневши кров са ове установе.

18. септембар 2017.

САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА СА ВИСОКИМ КОМЕСАРОМ ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Београд – Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић састао се са Високим комесаром за националне мањине из Хага, Њ.Е. Ламбертом Заниером.

14. септембар 2017.

ДЕЦА МИГРАНАТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ ОДЛИЧНО ПРИХВАЋЕНА У ШКОЛАМА

Прешево – Бујановац – Врање - У Основну школу "Вук Караџић" у Прешеву кренуло је 31 дете из локалног Прихватног центра, што је и највећа група деце избеглица и миграната која је пошла у једну школу у Пчињском округу.

«Претходна страна   Следећа страна»