Архива вести
                   
17. jануар 2017.

У ПРИХВАТНИ ЦЕНТАР У ПРЕШЕВУ СТИЖУ МИГРАНТИ ИЗ БЕОГРАДА И СУБОТИЦЕ

Прешево – У Прихватном центру за мигранте у Прешеву тренутно борави око 980 људи, а међу њима је више од 250 деце и младих до 18 година. Директор НВО „Млади за избеглице” Валон Арифи изјавио је да су мигрантима у том центру обезбеђени сви услови за нормалан живот током зимских дана: храна, здравствена заштита и грејање, а формиране су и забавне радионице за децу и простор за рекреацију одраслих.

17. jануар 2017.

ЗАПОШЉАВАЊЕ НОВИХ РАДНИКА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ ОБЈЕКАТА

Београд - Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре најавило је да ће током јануара 130 градова и општина у Србији запослити 889 нових радника који ће бити ангажовани на бржем спровођењу Закона о озакоњењу објеката.

17. jануар 2017.

РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА СРБИЈЕ: КОНКУРС ЗА ИЗБОР НАЈБОЉИХ ПРОЈЕКТНИХ ИДЕЈА ЗА РАЗВОЈ РЕГИОНА (РОК 31.03.2017)

Београд - Развојна агенција Србије (РАС) расписала је Конкурс за избор најбољих пројектних идеја, које за циљ имају представљање инвестиционог пројекта у једном региону или делу региона у Републици Србији.

16. jануар 2017.

МУШКАРАЦ КОД МЕДВЕЂЕ ПРОНАЂЕН МРТАВ У СНЕГУ

Медвеђа - Штићеник Центра за социјални рад, 49-годишњи Митар Љубисављевић из села Реткоцер код Медвеђе, пронађен је мртав у снегу, недалеко од своје куће, након 2 дана потраге.

16. jануар 2017.

ОД ДАНАС РАДЕ ШКОЛЕ У МЕДВЕЂИ

Медвеђа - Школе у Медвеђи, као оне у Новом Пазару, Сјеници, Тутину и Ивањици, од данас настављају са редовном наставом, а ванредно је и даље на подручју Пештерске висоравни, где су велики проблем залеђени водоводи.

16. jануар 2017.

ЕПИДЕМИЈА ГРИПА У ЛЕСКОВЦУ, МЕДВЕЂИ, ЛЕБАНУ, БОЈНИКУ И ВЛАСОТИНЦУ

Лесковац, Медвеђа - Завод за јавно здравље Лесковац пријавио је јуче Институту за јавно здравље  „Милан Јовановић – Батут“  епидемију грипа на подручју Јабланичког округа.

16. jануар 2017.

У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ 435 ОСОБЕ ОБОЛЕЛЕ ОД ГРИПА

Врање, Бујановац - У Пчињском округу су 435 особе оболеле од грипа у првој недељи јануара. „Тај број и даље има растући тренд када се ради о респираторним инфекцијама, али епидемија још увек није проглашена“, рекао је епидемиолог Сладјан Станковић из ЗЗЈЗ

16. jануар 2017.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ПОДСТИЦАЊА РАЗВОЈА ПРЕДУЗЕТНИШТВА КРОЗ РАЗВОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ

Програм подстицања развоја предузетништва кроз развојне пројекте спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије. Укупно расположива бесповратна средства за реализацију овог програма су 600.000.000,00 динара.

9. jануар 2017.

У МЕДВЕЂИ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

Медвеђа - На територији општине Медвеђа проглашена је ванредна ситуација због непроходности путева и великих снежних наноса који стварају додатне проблеме.

9. jануар 2017.

ВОЈСКА ЧИСТИ СНЕГ У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ

Бујановац, Прешево – Због снега који је последњих дана покрио цео регион, отежано је одржавање путева у свим општинама на југу Србије.

«Претходна страна   Следећа страна»