Архива вести
                   

ЗАПОШЉАВАЊЕ НОВИХ РАДНИКА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ ОБЈЕКАТА

17. jануар 2017.

Београд - Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре најавило је да ће током јануара 130 градова и општина у Србији запослити 889 нових радника који ће бити ангажовани на бржем спровођењу Закона о озакоњењу објеката.

Министарство наводи да је то је око 85 одсто од укупно 1.046 правника, архитеката и грађевинских инжењера који ће бити запослени на пословима озакоњења. Први задатак општина биће да, с повећаним бројем запослених, у најкраћем року окончају попис нелегално изграђених објеката.

Министарство је препоручило локалним самоуправама да предност при запошљавају имају незапослени са евиденције Националне службе за запошљавање. Министарство је за сваку општину одредило квоту колико решења треба да донесе на недељном и месечном нивоу и контролисаће њихове резултате у погледу броја пописаних објеката и донетих решења.

Како је наведно, нови радници ангажују се искључиво уз сагласност владине Комисије за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава.

Локалне самоуправе ће бржим спровођењем озакоњења значајно повећати приходе, јер ће само од такси за озакоњење зарадити 8,4 милијарди динара, што је шест и по пута више од трошкова зарада додатних радника, које ће плаћати из својих буџета.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело