Архива вести
                   
12. јули 2016.

У БУЈАНОВЦУ ОДРЖАНА ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА ЗА МЛАДЕ У ОБЛАСТИ ФИНАНСИЈА

Бујановац – Грађанске инцијативе, у сарадњи са Народном банком Србије (НБС), су у Бујановцу организовале едукативну трибину за младе у области финансија.

12. јули 2016.

ОПРЕЗ, ПРЕТЕ ПОЖАРИ

Врање - Одељење за ванредне ситуације у Врању је апеловало на грађане да приликом обављања пољских радова и током излета у природи у периоду високих температура обрате посебну пажњу како не би дошло до избијања пожара.

12. јули 2016.

9,5 МИЛИОНА ЕВРА БЕСПОВРАТНИХ ФИНАНСИЈСКИХ СРЕДСТАВА ИЗ ИПА 2013 ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ТРАЈНИХ СТАМБЕНИХ РЕШЕЊА И ПОБОЉШАЊЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У РОМСКИМ НАСЕЉИМА

Београд - Влада Републике Србије, коју заступа Министарство Финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ (ЦФЦУ), отворила је конкурс за подношење сажетих предлога пројеката за доделу бесповратних финансијских средстава ради спровођења активности са циљем обезбеђивања трајних стамбених решења и унапређења инфраструктуре у ромским насељима. 

11. јули 2016.

МИГРАНТИ И ДАЉЕ КОРИСТЕ „БАЛКАНСКУ РУТУ”

Прешево - Поводом годину дана од отварања Прихватног центра у Прешеву, у том месту је протеклог викенда одржан састанак Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова коме су присуствовали министри Александар Вулин, Небојша Стефановић и Златибор Лончар.

11. јули 2016.

У МЕДВЕЂИ ОДРЖАНЕ 8. „БОГУНОВАЧКЕ ИГРЕ“

Медвеђа – У суботу је Туристичка организација Медвеђе, у сарадњи са МЗ Богуновац и општином Медвеђа, организовала традиционалну манифестацију „8. Богуновачке игре”, која се одржала на ливадама Богунавца покрај основне школе.

8. јули 2016.

ОПАСНО КЛИЗИШТЕ У ЛЕЦУ

Медвеђа – У Лецу је прорадило клизиште услед обимних падавина које су задесиле овај крај горње Јабланице. Како оно представља опасност за окружење, угрожава безбедно одвијање саобраћаја на локалном путном правцу, који је од велике важности за рад рудника Леце, неопходна је његова хитна санација.

8. јули 2016.

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА ОПРЕМУ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ

Правилником о подстицајима за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу дефинисана су бесповратна средства која се могу добити за набавку следеће опреме за наводњавање: пумпи за наводњавање, агрегата за покретање пумпи, система за наводњавање „кап по кап”, система за наводњавање вештачком кишом и  система за наводњавање у циљу заштите од мраза.

7. јули 2016.

РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ ТОКОМ ЛЕТА У БИБЛИОТЕЦИ У МЕДВЕЂИ

Медвеђа – Библиотека „Петар Петровић Његош” из Медвеђе организује програм “Лето у библиотеци”, који је замишљен као низ активности радионичарског типа. Намењен је деци основношколског узраста са циљем да се постигне веће интересовање за књижевност и уметност, за све облике изражавања, као и за развој и подстицај креативности.

7. јули 2016.

ПРВА ИЗВИЂАЧКА РЕГАТА ЦЕЛИМ ТОКОМ ЈУЖНЕ МОРАВЕ

Бујановац - Од 17. до 26. јула одржаће се 232 километара дуга извиђачка регата „Тужна Морава”, која ће бити спроведена целим током Јужне Мораве, од Бујановца до Варварина, а на којој ће се окупити  300 учесника. Реализатор пројекта је Одред извиђача Завичај 1093 из Врања, чији чланови ће прегледати леву и десну обалу Јужне Мораве да би утврдили њихово стање и степен пошумљености, односно брањени део обале. 

6. јули 2016.

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА ПЛАСТЕНИКЕ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ

Правилником о подстицајима за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу дефинисана су бесповратна средства која се могу добити за набавку нових пластеника и опреме за производњу биља у заштићеном простору.

«Претходна страна   Следећа страна»