Архива вести
                   
2. октобар 2014.

ЖРТВА СУРОВОГ УБИСТВА БИО УГЛЕДАН ПРИВРЕДНИК

Мештанин села Ораовица, Љубиша Николић, кога је у среду у Ранутовцу код Врања пиштојем убио Срђан Алексић из Житорађа, након саобраћајне незгоде, био је угледни и надалеко познати привредник.

Николић је био власник  фабрике конфекције „ИТП“ у селу Ораовица.

2. октобар 2014.

ПОВЕРЕНИК ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА И ЗАШТИТНИК ПРАВА ГРАЂАНА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Годишњи извештаји за 2013.годину Заштитника права грађана и Повереника за информације од јавног значаја представљени су јуче на трибини у Врању.

Говорећи о правима грађана, Заштитник грађана Саша Јанковић рекао је да жели да чује колико су подаци из Извештаја релевантни из угла локалне самоуправе, односно локалне средине.

2. октобар 2014.

ЛЕПТИР-МАШНЕ ОД ДРВЕТА СА ЈУГА СРБИЈЕ

Немања Стојановић тек шест месеци израђује модни детаљ за мушкарце, а већ је стекао армију поштовалаца, јер лептир-машне не шије већ обликује тестерицом и шмирглом

Рупичасте, глатко обрађене, троугласте, са детаљима од текстила или метала; на оковратницима младожења, тек стасалих младића или старије господе – уникатне лептир-машне које настају у скромном атељеу младог Немање Стојановића освајају све више комплимената. Не само због дизајна већ због чињенице да их самоуки дизајнер, студент Високе медицинске школе у Ћуприји, не кроји већ обликује у дрвету тестерицом и шмирглом!

1. октобар 2014.

ПРОГРЕС РАСПИСАО КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТЕ КОЈИ ОСНАЖУЈУ ЕКОНОМИЈУ

У оквиру програма Европски ПРОГРЕС објављен је први позив за подршку пројектима који ће бити реализовани у сарадњи локалних самоуправа и организација цивилног друштва, а који имају за циљ економско оснаживање угрожених група у југоисточној и југозападној Србији.

1. октобар 2014.

ПРИВЕДЕН ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ БУЈАНОВЦА

Врање - Полицајац из полицијске станице Бујановац, Драгиша Петковић, приведен је на информативни разговор у Полицијску управу Крагујевац, јер је на фејсбуку писао о пребијању  брата премијера Србије Александра Вучиђа.

Наиме, како се сазнаје у полицији, Петковић је на свом личном профилу друштвене мреже, на вест о пребијању Андреја Вучића и његовог обезбеђења, написао „Ма требали су да их убију а не да их туку“. Полицајац Петковић, како се за сада незванично сазнаје, живи у Крагујевцу, а ради у Полицијској управи Врање, односно полицијској станици Бујановац. „Петковић је позван на информативни разговор. Он се саслушава како би се утврдило да ли је сам написао споран коментар или је неко хаковао његов профил“, кажу у полицији. Како се додаје, уколико се испостави да је Петковић сам написао такав коментар, могао би бити дисциплински гоњен.  Извор: ОК Радио и Координационо тело

«Претходна страна