Архива вести
                   
9. октобар 2014.

ПОЗИВ ЕВРОПСКОГ ПРОГРЕСА ЗА ПРЕДЛОГЕ ПАРТНЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА И ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

У оквиру програма Европски ПРОГРЕС објављен је први позив за подршку пројектима који ће бити реализовани у сарадњи локалних самоуправа и организација цивилног друштва, а који имају за циљ економско оснаживање угрожених група у југоисточној и југозападној Србији.

8. октобар 2014.

ТРИ НОВА КОНКУРСА ЗА ВОЋАРЕ ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГИ ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

Министарство пољопривреде и заштите животне средине и дански програм за развој воћарства у јужној Србији „Fruits & Berries“ расписали су недавно за воћаре Јабланичког, Пчињског, Нишавског, Топличког и Пиротског округа следећа три конкурса:

6. октобар 2014.

КОНКУРС ЗА НЕПОЉОПРИВРЕДНЕ АКТИВНОСТИ

Министарство пољопривреде и заштите животне средине – Управа за аграрна плаћања расписала је Конкурс о условима и начину коришћења подстицаја за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима. 

6. октобар 2014.

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЧЕТВРТЕ ГОДИНЕ РАДА ОДЕЉЕЊА ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ СУБОТИЦЕ У БУЈАНОВЦУ

У понедељак 6. октобра у Дому културе „Вук Караџић“ у Бујановцу  обележен је почетак нове академске године и упис четврте генерације студената одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу.

3. октобар 2014.

БИЛИ НА ЧЕЛУ КАНЦЕЛАРИЈЕ ОЕБС-А У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - Нови шеф канцеларије ОЕБС-а у Бујановцу је Американац Џефри Били, који је недавно ступио на дужност и који је на тој функцији заменио Ерика Мантона, који је такође био Американац, а чији се мандат завршио 31. јула. 

Према наводима Канцеларије ОЕБС-а у Бујановцу, Џефри Били је раније радио у канцеларији УН на Косову и Метохији, а 2013. године магистрирао је међународне односе на Универзитету Харвард.

3. октобар 2014.

ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

Након новооснованих удружења у Новом Пазару, Зајечару и Суботици, и Пчињски округ је добио Удружење пословних жена, које је подржала и Амбасада САД.

Новоосновано Удружење ће обухватати предузетнице из неколико општина јужне Србије, а ова иницијатива, поред подстицања жена да се баве предузетништвом, тежи и ка пружању могућности за самозапошљавање и економско оснаживање жена у Пчињском округу.

3. октобар 2014.

ПОЧЕЛА БЕРБА КУКУРУЗА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Врање -У појединим општинама у Пчињском округу започела је овогодишња берба кукуруза засејаног овог пролећа на површини од 10.500 хектара.  У Пољопривредној саветодавној служби Пчињског округа кажу да је лепо време протеклих дана смањило проценат влаге у земљишту, па су берачи ушли у њиве без проблема, а берба се одвија без прекида.  

3. октобар 2014.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 6.10.2014

Позивамо вас да у понедељак, 6. oктобра у 12 часова у великој сали Дома културе у Бујановцу испратите свечано обележавање почетка школске 2014/2015. године и уписа четврте генерације студената Одељења Економског факултета из Суботице.

2. октобар 2014.

Конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа за период школске 2014/2015 године

На основу Одлуке директорке Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа 100 број: 670-00-00002/2014-01 од 29.09.2014. године, Служба Координационог тела објављује

2. октобар 2014.

У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ ДАНАС ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА

Лесковац – У свим школама на територији Јабланичког округа данас ће бити одржан једночасовни штрајк упозорења због најава смањења плата за 10 посто.

Према речима председника Синдиката образовања Србије (СОС) за Јабланички округ, Александра Ничића, штрајк упозорења биће реализован тако што се у свим образовним установама неће радити првог часа у првој и првог часа у другој смени.

«Претходна страна   Следећа страна»