Архива вести
                   

ПОЧИЊЕ САНАЦИЈА ДЕПОНИЈЕ КОЈА УГРОЖАВА ИЗВОРЕ ВОДЕ

7. октобар 2011.


БУЈАНОВАЦ - Министарство за заштиту животне средине Републике Србије уплатило је на рачун општине Бујановац прву рату, од 8,5 милиона динара за санацију депоније код села Раковац, изјавио је председник Месне заједнице Раковац Љубиша Стошић. Стошић је рекао да га је о томе обавестио председник општине Бујановац Шаип Камбери и додао да би санација требало да почне наредне недеље.

„Мештани села Раковац су у од 2. јуна до 6. јула ове године држали под блокадом депонију у свом селу не дозвољавајући да се на њу одлаже смеће из Бујановца и околних села, са захтевом да се та депонија санира и затвори, због чега из Бујановца месец дана није изношено смеће. На постојећој депонији се више од 15 година одлаже смеће, а налази се 500 метара од два извора воде, 700 метара од првих кућа у селу, смеће на њој достиже висину већу од десет метара и почело је да се пресипа на околне њиве које не могу због тога да се обрађују“, рекао је Стошић. Додао је да поред депоније протиче и Трновачка река у коју смеће такође пада и одлази даље у Јужну Мораву.

Министарство за заштиту животне средине је за пројекат санације депоније код села Раковац и изградњу трансфер станице обезбедило укупно 20 милиона динара.