Архива вести
                   

ЗА ОСАМ ДАНА ПОПИСАНО ШЕСТ МИЛИОНА СТАНОВНИКА

10. октобар 2011.

За осам дана пописа становништва и имовине у Србији евидентирано је око шест милиона грађана, рекла је јуче шеф oдсека за попис становништва у Републичком заводу за статистику Љиљана Ђорђевић. Према њеним речима, попис је ушао у рутину и обавља се без проблема на целој територији Србије. 

Према подацима пописних комисија Албанци са југа Србије су углавном остали доследни одлуци о бојкоту пописа коју је донела њихова Скупштина одборника три општине – Бујановац, Прешево и Медвеђа. Тако је, закључно са суботом, у Бујановцу пописано свега неколико Албанаца, док је у Прешеву евидентирано само 70 грађана албанске националности.

Председник пописне комисије у Бујановцу Бобан Павловић рекао је да је у тој општини пописано укупно 13.866 становника и 5.151 домаћинстава. Његов колега у Прешеву Драгољуб Филиповић је рекао да је у тој општини, где више од 90 одсто чине припадници албанске националности, до сада пописано 1.200 становника и 505 станова. Филиповић је додао да је од 23 пописивача албанске националности на попису радило њих седморо.