Arhiva vesti
                   
2. Decembar 2022.

PROMOCIJA RAZLIČITOSTI I RAVNOPRAVNOSTI U SRBIJI

Beograd –  Na sedmom sastanku Upravnog odbora projekta „Promocija različitosti i ravnopravnosti u Srbiji“ sumirani su rezultati postignuti u prethodnom periodu. Projekat je deo programa  „Horizontal Facility“ za Zapadni Balkan i Tursku, zajedničke inicijative Evropske unije i Saveta Evrope koju sprovodi Savet Evrope.

1. Decembar 2022.

AMBASADOR JAPANA POSETIO MEDVEĐU

Medveđa – Beograd - Opštini Medveđa, kao podršku unapređenju komunalnih delatnosti u Republici Srbiji, ambasada Japana uručila je Kombinovanu mašinu sa specijalnim nastavkom.

1. Decembar 2022.

BUJANOVAČKI PRIVREDNICI NA BIZNIS FORUMU U SOFIJI

Bujanovac – Beograd -  Ambasador Srbije u Bugarskoj, Željko Jović, organizovao je u Sofiji biznis forum za bujanovačke firme kako bi se predstavile bugarskom tržištu i ostvarile kontakt sa više od 40 privrednika u ovoj zemlji.

30. Novembar 2022.

BUJANOVČANI DOBILI PREPOLOVLjENE RAČUNE ZA GREJANjE

Bujanovac – Beograd - Rukovodstvo JP „Komunalac“ ispunilo je obećanje i umanjilo oktobarske račune za grejanje za 50 odsto zbog odlaganja početka grejne sezone.

30. Novembar 2022.

ŠKOLA „SVETI SAVA“ PRIMER DOBRE PRAKSE U DUALNOM OBRAZOVANjU

Bujanovac - Beograd - Srednja škola „Sveti Sava” dobila je od Privredne komore Srbije  zahvalnicu za doprinos obrazovanju učenika prema potrebama privrede. Dualno obrazovanje se u ovoj školi na obrazovnom profilu kuvar uspešno primenjuje od školske 2019/20 godine.

30. Novembar 2022.

VEŽBA U BAZI JUG

Bujanovac – Beograd - U bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ u toku je intenzivna kolektivna obuka voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

28. Novembar 2022.

OBELEŽEN DAN BORBE PROTIV NASILjA NAD ŽENAMA

Bujanovac – Beograd -  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, opštinska Komisija za rodnu ravnopravnost i nevladine organizacije organizovale su tematski  nastup glumice, Egzone Salihu.

25. Novembar 2022.

STRUČNA PRAKSA ZA 119 MLADIH BUJANOVČANA

Bujanovac – Beograd -  Opština Bujanovac donela je odluku o finansiranju stručne prakse  za 119 nezaposlenih kod 21 poslodavca –  javnim ustanovama, preduzećima, školama, sudovima, tužilaštvu, advokatskim kancelarijama i zubarskim ordinacijama.

25. Novembar 2022.

PREDSTAVNIKA NARODNE BANKE SRBIJE ODUŠEVILI „SVETOSAVCI“

Bujanovac – Beograd - Predstavnik Narodne banke Srbije (NBS) Ranko Stanojević, posetio je Srednju školu „Sveti Sava“ u Bujanovcu i održao predavanje učenicima iz ekonomske sekcije „Virtuelna privreda“. Stanojević se oduševio entuzijazmom profesora i rukovodstva škole ali i posvećenošću i znanjem učenika.

24. Novembar 2022.

BEZBEDNOST NOVINARA

Vranje - Beograd – Udruženje građana SPA organizovalo je stručni skup o bezbednosti novinara pod nazivom „Forum medija, vlasti i OCD“. Događaju su prisustvovali  novinari, predstavnici novinarskih udruženja, nevladinih organizacija, policije i tužilaštva.

  Следећа страна»