Arhiva vesti
                   
21. Oktobar 2024.

SLUŽBA KOORDINACIONOG TELA DODELILA SUBVENCIJE PRIVREDNICIMA IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dodelila je danas subvencije u ukupnom iznosu od 20.755.287,71 dinara za podršku lokalnim privrednicima iz ove tri opštine.

18. Oktobar 2024.

SVEČANO URUČENjE UGOVORA O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA SUBVENCIJE MIKRO I MALIM PRIVREDNIM DRUŠTVIMA I PREDUZETNICIMA

Pozivamo vas da prisustvujete svečanom uručenju ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za subvencije mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima, koje će se održati u ponedeljak, 21. oktobra 2024. godine, sa početkom u 13:00 časova, u Maloj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu.

 

17. Oktobar 2024.

MUP OTVARA KONKURS ZA NOVE POLICAJCE I U BUJANOVCU

U Policijsku upravu Vranje, pod kojom je i Bujanovac, biće primljena 44 nova policajca. Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je konkurs za upis polaznika na obuku.

 

17. Oktobar 2024.

NENAD MITROVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA NOVOIZABRANIM DEKANOM EKONOMSKOG FAKULTETA U SUBOTICI

V.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Nenad Mitrović sastao se danas u Beogradu sa novoizabranim dekanom Ekonomskog falulteta iz Subotice, prof.dr Aleksandorom Čučkovićem sa kojom je razgovarao o funkcionisanju Odeljenja Ekonomskog falulteta u Bujanovcu.

 

15. Oktobar 2024.

OPŠTINI MEDVEĐA 9 MILIONA ZA PROJEKAT NA KONKURSU „GRADOVI U FOKUSU“

Ministar kulture Nikola Selaković potpisao je ugovore sa predstavnicima poslednjih 15 gradova i opština koje su ove godine dobile sredstva na konkursu „Gradovi u fokusu“. Ova inicijativa ima za cilj podizanje lokalnih kapaciteta i podsticanje kulturnih aktivnosti.  

 

15. Oktobar 2024.

MITROVIĆ: ZA INFRASTRUKTURNE PROJEKTE ZA JUG SRBIJE 228 MILIONA DINARA

Vranje - Vršilac dužnosti direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović, gostovao je u emisiji "Aktuelna tema" TV Vranjske Plus. U emisiji je govorio o aktuelnim temama u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa i aktivnostima Koordinacionog tela koje je za jug Srbije je izdvojilo 228 miliona dinara.

 

11. Oktobar 2024.

PRODUŽEN ROK: PRIJAVLjIVANjE KANDIDATA ZA UČENIČKE STIPENDIJE I KREDITE DO 18. OKTOBRA

Rok za prijavljivanje na konkurse za dodelu učeničkih stipendija i kredita za školsku 2024/2025. godinu produžen je do 18. oktobra, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

10. Oktobar 2024.

MITROVIĆ I ŽARIĆ KOVAČEVIĆ: ZAJEDNIČKA OPREDELjENOST POBOLjŠANjU ŽIVOTA SVIH GRAĐANA

V.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Nenad Mitrović sastao se danas u Beogradu sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Jelenom Žarić Kovačević sa kojom je razgovarao o situaciji u ovim opštinama.  

8. Oktobar 2024.

PORUKE LjUBAVI, DRUGARSTVA I TOLERANCIJE NA OTVARANjU DEČIJE NEDELjE U BUJANOVCU

Pod sloganom „Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan!“ u ponedeljak je u biblioteci „14. novembar“ u Bujanovcu počelo obeležavanje Dečije nedelje. Učenici osnovnih škola „Branko Radičević“ i „Muharem Kadriu“ razmenili su poruke na temu tolerancije, ljubavi i dečijih prava.

 

 

8. Oktobar 2024.

POJAČANA KONTROLA NEPROPISNOG KORIŠĆENjA MOBILNOG TELEFONA U SAOBRAĆAJU

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, od 7. do 13. oktobra, sprovoditi međunarodnu akciju pod nazivom „Fokus na putu“, koja će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza.

 

  Следећа страна»