Arhiva vesti
                   
12. April 2024.

TAKMIČENjE ZA NAJBOLjU IDEJU U OBLASTI PROMOCIJE PREDUZETNIŠTVA

Evropska komisija i ove godine organizuje Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva  - European Enterprise Promotion Awards (EEPA). Cilj takmičenja je da se prepoznaju i nagrade izuzetni primeri podrške i promocije preduzetništva širom Evrope, ali i da se ojača svest o značaju te podrške.

 

12. April 2024.

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA SAMI PREDLOŽE DEONICU ZA KONTROLU BRZINE

 

Saobraćajna policija saopštila je da će od 25. aprila do 1. maja sprovesti akciju pojačane kontrole u ​​cilju otkrivanja i sankcionisanja prekoračenja brzine. Policija poziva građane da predlože deonicu na kojoj smatraju da je potrebno postaviti radare, saopštio je MUP.

11. April 2024.

KOŠARKAŠKO PROLEĆE U BUJANOVCU

Mini basketaše i mini basketašice OKK Play 017 iz Bujanovca očekuje zanimljivo proleće tokom koga će učestvovati na 4 mini basket festivala širom Srbije, a nakon toga odlaze u Sokobanju na letnji košarkaški kamp.

 

11. April 2024.

OD OVE GODINE PROŠIRENE KATEGORIJE OSNOVACA ZA BESPLATNE UDžBENIKE

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je  da za učenike osnovnih škola i ove godine obezbeđuje besplatne udžbenike i druga nastavna sredstva iz udžbeničkih kompleta, koje su škole izabrale za školsku 2024/2025. godinu.

 

10. April 2024.

NENAD MITROVIĆ ČESTITAO RAMAZANSKI BAJRAM

„U ime Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i u svoje ime, želim srećan i blagosloven Ramazanski Bajram svima koji slave. Neka vam ovaj sveti praznik donese mir, radost i blagostanje.“ Nenad Mitrović, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

 

10. April 2024.

SELO ŽBEVAC IMA SVOJU OLIMPIJADU

Osnovna škola „Dragomir Trajković“ u selu Žbevac kod Bujanovca organizovala je u ponedeljak Malu olimpijadu za učenike četvrtog razreda.

10. April 2024.

LITERARNI KONKURS ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA FONDACIJE RŠUM I MINISTARSTVA PROSVETE

U cilju promocije kreativnosti, podsticanja i afirmacije literarnog stvaralaštva učenika osnovnih škola, davanje podrške mladim stvaraocima i poboljšanja njihove vidljivosti i prisustva u široj kulturnoj javnosti, Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Fondacija RŠUM priređuju drugi po redu literarni konkurs na slobodnu temu.

 

9. April 2024.

OBJAVLjENI SU JAVNI POZIVI/KONKURSI NSZ ZA 2024. GODINU

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 5. aprila 2024. godine 12 javnih poziva putem kojih će, kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima, više od 23.000 lica biti uključeno u mere aktivne politike zapošljavanja. Za ove namene planirano je izdvajanje 7,75 milijardi dinara. Dodatna sredstva za finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja obezbediće lokalne samouprave, kako kroz zajedničko finansiranje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, tako i kroz samostalno finansiranje, uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

9. April 2024.

KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA STUDENTSKE STIPENDIJE ZA ŠKOLSKU 2024/25. GODINU – OPŠTINA MEDVEĐA

Opština Medveđa raspisuje konkurs kao podršku unapređenju razvoja visokog obrazovanja, u okviru kojeg se obezbeđuju sredstva za stipendije,

 

8. April 2024.

TOKOM APRILA I MAJA OBUKA IZ PRVE POMOĆI ZA VASPITAČE

Državna sekretarka Ministarstva prosvete Marijana Dukić Mijatović najavila je danas da će u okviru pilot projekta „Svako dete ima pravo da raste zdravo“ tokom aprila i maja biti sprovedena obuka iz prve pomoći za obrazovne radnika uključenih u taj projekat kako bi učenici imali što bezbednije uslove tokom nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i tokom boravka u školi.

 

«Претходна страна   Следећа страна»