Arhiva vesti
                   
21. Mart 2024.

DANAS JE MEĐUNARODNI DAN ŠUMA

Međunarodni dan šuma obeležava se svake godine 21. marta, kako bi se podigla svest stanovništva o značaju šuma, doprinosu šuma održivom razvoju i potrebi njihove zaštite i očuvanja.

 

21. Mart 2024.

SASTANAK NENADA MITROVIĆA I BRANKICE JANKOVIĆ

Nenad Mitrović, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sastao se danas sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković.

 

20. Mart 2024.

KONCERT MUZIČKE ŠKOLE BUJANOVAC VEČERAS U DOMU KULTURE

Koncert Muzičke škole Bujanovac „U susret proleću” biće održan danas, prvog dana proleća, u velikoj sali Doma kulture Vuk Karadžić u Bujanovcu, sa početkom u 18 časova.

 

20. Mart 2024.

POLjOPRIVREDNICI, PROVERAVAJTE REDOVNO ESANDUČE RADI BRŽE ISPLATE SREDSTAVA

Obaveštavamo poljoprivredne proizvođače koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave https://euprava.gov.rs/  kako bi prihvatili rešenja, koja na taj način postaju pravosnažna i izvršna, što omogućava isplatu sredstava.

 

19. Mart 2024.

ANASTASIJA PRIČA SAMO SA OSMEHOM I SUZAMA, POMOZIMO OVOJ PRESLATKOJ BUJANOVČANKI

U cilju pomoći maloj Anastasiji Zafirović iz Bujanovca, koja boluje od težeg oblika cerebralne paralize, šestoro momaka krenulo je 23. marta na pokloničko putovanje iz manastira Rakovica u Ostrog sa ciljem da sakupi skoro 12. miliona dinara, koliko je neophodno za lečenje ove osmogodišnje devojčice.

 

19. Mart 2024.

DISTRIBUCIJA ELEKTRIČNE ENERGIJE: NOVA „PAMETNA” BROJILA UMESTO STARIH

Oko 3 miliona starih brojila, koje trenutno koriste domaćinstva u Srbiji, do 2030. godine biće zamenjeno pametnim, prema planu „Elektrodistribucije Srbije”. Novi merni uređaji će smanjiti gubitke i omogućiti precizniji uvid u potrošnju, kaže energetski stručnjak Željko Marković.

 

18. Mart 2024.

JAVNI POZIV ZA IZBOR KORISNIKA SREDSTAVA NAMENjENIH ZA REŠAVANjE STAMBENIH POTREBA KROZ PODELU POMOĆI PRI KUPOVINI INDIVIDUALNIH STAMBENIH JEDINICA I PRUŽANjE PODRŠKE KROZ SPROVOĐENjE MERA AKTIVNE INKLUZIJE

 

Na osnovu Ugovora o donaciji za realizaciju projekta „Poboljšanje uslova života privremeno raseljenih Roma i drugih marginalizovanih grupa u Bujanovcu kroz socijalno stanovanje i mere aktivne inkluzije“

18. Mart 2024.

RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODELU PODSTICAJNIH SREDSTAVA: SUBVENCIJE ZA SEOSKI TURIZAM

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja za razvoj seoskog turizma, koji će biti otvoren do 15. aprila. Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

 

18. Mart 2024.

SASTANAK U BUJANOVCU

Dana 18. marta 2024. godine u Domu kulture u Bujanovcu je održan sastanak u vezi sa rešavanjem pitanja dopunskih grupa u PU „Naša radost“ za decu iz albanske zajednice. Sastanak je organizovala Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, a na zahtev Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine.

 

14. Mart 2024.

NAJAVA DOGAĐAJA

U ponedeljak, 18. marta 2024. godine, u maloj sali Doma kulture u Bujanovcu, biće održan sastanak u vezi sa rešavanjem problema nedostatka grupa za decu iz albanske zajednice u PU „Naša radost“ u Bujanovcu.

 

«Претходна страна   Следећа страна»