Arhiva vesti
                   
8. Decembar 2015.

URUČENE PLAKETE EVROPSKE POVELjE ZA RODNU RAVNOPRAVNOST

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je zaposlenost žena u Srbiji 35, a muškaraca 50 odsto, poručivši da to govori da su žene i dalje nervnopravne.

7. Decembar 2015.

BUJANOVAČKI RUKOMETAŠI SLAVE ČETIRI DECENIJE RADA KLUBA

Bujanovac - Jedan od najuspešnijih klubova u Bujanovcu, rukometni klub „Heba”, obeležio je protekle subote 40 godina postojanja i rada kluba u sportskoj hali „Mladost”.

7. Decembar 2015.

„SABA BELČA“IZ PREŠEVA ODRŽAVA ULICE U VRANjU TOKOM ZIME

Vranje – Nakon sprovedenog postupka javne nabavke male vrednosti, ugovor o „Tekućem održavanju  saobraćajnica u zimskim uslovima“  u Vranju dodeljen je preduzeću „Saba Belča“ iz Preševa.

7. Decembar 2015.

ZA SOCIJALNE USLUGE OPŠTINE IZDVAJAJU SAMO 3% BUDžETA

„Lokalne samouprave u Srbiji prosečno izdvajaju samo 3% budžeta za usluge socijalne zaštite, dok svaki treći grad i opština nema strategiju i odluke šta će konkretno finansirati,“ izjavila je sekretarka Odbora za zdravlje i socijalnu politiku Stalne konferencije gradova i opštna (SKGO) Jasmina Tanasić.

4. Decembar 2015.

SASTANAK PREDSTAVNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE MEDVEĐA SA PREDSTAVNICIMA EVROPSKOG PROGRESA

Medveđa - Juče su se na sastanku u Medveđi susreli predstavnici Evpropskog Progresa i SO Medveđa. Nebojša Arsić,predsednik opštine Medveđa,  potpisao je memorandum o saradnji SO Medveđa i Evropskog Progresa.

4. Decembar 2015.

U PREŠEVU 200 IZBEGLICA DNEVNO

Preševo - Sekretar Crvenog krsta u Preševu Ahmet Halimi izjavio je da proteklih dana u Prihvatni centar u tom mestu stiže znatno manje izbeglica nego ranije.

4. Decembar 2015.

POZIV ZA DOSTAVU KOMENTARA NA NACRT STRATEGIJE ZA SOCIJALNO UKLjUČIVANjE ROMA I ROMKINjA U REPUBLICI SRBIJI ZA PERIOD OD 2015. DO 2025. GODINE

Beograd - Vlada Republike Srbije je sačinila Nacrt strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2015. do 2025. godine.

3. Decembar 2015.

MEDVEĐA: KONFERENCIJA O ODRŽIVOM KORIŠĆENjU BIOMASE

Medveđa - U okviru projekta „Promocija efikasnog i održivog korišćenja bioenergije u južnoj Srbiji – Energija drveta za južnu Srbiju”, u opštini Medveđa održana je konferencija na temu održivog korišćenja biomase...

3. Decembar 2015.

MEDVEĐA: USKORO KANCELARIJA ZA SMANjENjE SIROMAŠTVA

Medveđa - Opštinu Medveđa  nedavno je posetila Vesna Civrić , predsednica NV „Duga” iz Ade, a cilj njene posete bio je projekat osnivanja Kancelarije za smanjenje siromaštva u Medveđi...

3. Decembar 2015.

KONKURS SHL FONDACIJE ZA PODRŠKU IZBEGLICAMA

Poslednjih dana, sedmica i meseci neverovatne scene se odvijaju duž granica i železničkih stanica izbegličkih ruta u jugoistočnoj Evropi.

«Претходна страна   Следећа страна»