Arhiva vesti
                   

KONKURS SHL FONDACIJE ZA PODRŠKU IZBEGLICAMA

3. Decembar 2015.

Poslednjih dana, sedmica i meseci neverovatne scene se odvijaju duž granica i železničkih stanica izbegličkih ruta u jugoistočnoj Evropi.

Već više od dvadeset godina nemačka fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) podržava nevladine organizacije u jugoistočnoj Evropi koje su aktivne na području društvenog rada i rada sa mladima. Danas SHL najavljuje malu finansijsku podršku za slučajeve hitnosti, a u cilju podrške izbeglicama u zemljama zapadnog Balkana.

Potrebno je poslati kratki opis ideje (maksimalno 1 stranica), odgovarajući budžet i kontakt podatke. Dobro došla je bilo koja vrsta podrške izbeglicama, odnosno kupovina i distribucija vreća za spavanje, kabanica za kišu ili drugih predmeta, stambena podrška ili održavanje radionica na temu podizanja svesti. Budžet ne bi trebalo da prelazi 2.000 evra, kako bi se omogućilo više različitih vrsta podrške na različitim mestima.

Nema propisanog obrasca za prijave. Nema roka za prijavu. Izbor projekata će biti stalan dok god postoje raspoloživa sredstva.
Kontakt podaci za dodatna pitanja:
Sandra Khusrawi ili Christian Braun
Stiftung Schüler Helfen Leben
Axel-Springer-Str. 40, D-10969 Berlin
Tel: +49 30 30 83 16 90
Faks: +49 30 30 83 16 99
E-mejl: act-now@schueler-helfen- leben.de
Vebsajt: www.schueler-helfen-leben.de

Izvor: Fondacija SHL i Koordinaciono telo