Arhiva vesti
                   

Početak školske godine na jugu Srbije

4. Septembar 2012.

Izvor: Danas - Vranje, Bujanovac, Preševo - U odnosu na prethodnu školsku godinu juče je u osnovnim školama u sedam opština Pčinjskog okruga u prvi razred pošlo ukupno2.532 prvaka, što je za 440 đaka manje u odnosu na prethodnu školsku godinu. U odeljenju Ministarstva prosvete u Vranju navode i podatak da je 256 učitelja, nastavnika i profesora koji imaju fond časova od pet do 95 procenata trenutno višak, te da je u toku „proces njihovog zbrinjavanja“.

Početak školske godine odložen je za nekoliko dana u osnovnoj školi „Braća Keljemendi“ u Preševu, gde su u toku završni radovi na promeni stolarije.

Učenici gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, zbog nezavršenih radova na rekonstrukciji zgrade, novu školsku godini počeli su u prostorijama osnovne škole „Branko Radičević“ i srednjoj poljoprivrednoj školi.

Ni u jednoj školi u sedam opština Pčinjskog okruga nije bilo prvog dana nove školske godine obustave nastave ili skraćenja časova zbog nezadovoljstva prosvetnih radnika odlukom Ministarstva finansija o povećanju zarada od dva procenta.