Arhiva vesti
                   

POŽAR U BUJANOVACU

6. Septembar 2012.

Izvor: Narodne novine - Niš / Bujanovac - Požar kod sela Breznica, u opštini Bujanovac, izbio je na nepristupačnom terenu gde ima i neeksplodiranih ubojnih sredstava i njegovo gašenje nije moguće već ga  samo nadziru dve vatrogasne ekipe, izjavio je komandant vatrogasnog bataljona za Pčinjski okrug Vedran Tašković.

Tašković je istakao da vatra i gusti dim, koji se vidi i iznad Bujanovca, ide kroz hrastovu i bukovu šumu, i da se vatra kreće prema selu Breznica i jednoj vojnoj bazi na tom području.

„Gašenje sa zemlje nije moguće jer je teren izuzetno nepristupačan, ima i neeksplodiranih ubojnih sredstava pa je pristup na nekim delovima zabranjen, a nemoguća je upotreba helikoptera i aviona za gašenje jer je požar izbio na prostoru administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, gde su zabranjeni letovi", izjavio je Tašković.

Prema njegovim rečima, vatrogasne i ekipe šumskog gazdinstva dežuraju kod puta kod sela Breznica, koji je ranije probila vojska, gde će gašenje, kada vatra dotle dođe, biti moguće. Tašković je naveo da nema opasnosti da će taj požar ugroziti naseljena mesta i objekte.