Arhiva vesti
                   

OBUKA ZA SKUPLjAČE SEKUNDARNIH SIROVINA

21. Avgust 2012.

Nevladina organizacija “ Porečje”  iz Vučja , uz finansijsku podrsku “Karitasa“ iz Luksemburga, pokrenula je projekat ,,Podrška sakupljačima sekundarnih sirovina u južnoj Srbiji”.

Cilj  projekta je doprinos poboljšanju uslova života marginalizovane populacije u južnoj Srbiji, a sprovodiće se do prvog kvartala 2013. godine kroz osnaživanje i podršku 40 sakupljača  sekundarnih sirovina.

Ovaj projekat podržava i zapošljavanje pripadnika  romske nacionalne manjine kroz programe za sakupljače sekundarnih sirovina i obezbeđuje tehničku i materijalnu podršku za 20 sakupljača sekundarnih sirovina, rekao je Zoran Živković, predstavnik NVO „Porečje“.

U okviru projekta će se odabrati 40 korisnika u saradnji sa Centrom za socijani rad  i Romskom kancelarijom za zaštitu i ostvarivanje ličnih i kolektivnih prava romske nacionalne manjine u Vranju.

Sledi obuka za 40 sakupljača sekundarnih sirovina, koja će biti organizovana u ekološkom kampu ove organizacije.

„Naši korisnici će proći dve vrste obuke, obuku za podnošenje molbi za grantove i obuku koja se odnosi na kvalifikaciju otpada i bezbedno upravljanje njime“, rekao je Živković.

NVO „Porečje“ će organizovati sastanke sa lokalnim vlastima, komunalnim preduzećima i firmama koja se bave otkupom otpada i reciklažom, dodao je Živković.