Arhiva vesti
                   
12. Septembar 2011.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 12.09.2011. godine

Predstavnici Koordinacionog telu i direktor Republičkog zavoda za statistiku, Dragan Vukmirović, obišli su opštine Preševo i Bujanovac gde je počela obuka opštinskih instruktora za predstojeći popis stanovništva. Oni su se upoznali sa merama koje su opštine preduzele u tom pravcu, kao i sa preduzetim koracima vezanim za obuku opštinskih instruktora i popisivača na terenu.

10. Septembar 2011.

ALBANSKI STUDENTI POSTIŽU VIŠE NEGO ZADOVOLjAVAJUĆI USPEH

Ove godine upisana je treća generacija studenatna na odeljenja Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta iz Niša u Medveđi, među kojima studenti albanske nacionalnosti u proseku čine oko 25 odsto studenata koji se školuju na teret budžeta Republike Srbije.

10. Septembar 2011.

NEMA TRAGOVA MASOVNE GROBNICE

Predstavnici Komisije za nestala lica tokom rata na KiM 1999. godine nisu našli tragove masovne grobnice u selu Sijarina u opštini Medveđa.

10. Septembar 2011.

NEOSNOVANE ŽALBE

Milan Marković, ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa  smatra da je nezadovoljstvo Albanaca sa juga Srbije zbog lošeg obrazovnog sistema opravdano, ali da oni nemaju nijedan razlog za bojkot popisa stanovništva.

1. Septembar 2011.

KONKURS za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa za period septembar-decembar školske 2011/2012 god.

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa će i ove školske godine dodeliti stipendije u iznosu od 6.000,00 dinara mesečno za učenike srednjih škola na jugu Srbije. Ovo je treća godina da Koordinaciono telo dodeljuje đačke stipendije srednjoškolcima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

31. Avgust 2011.

KONKURS za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa za period septembar-decembar školske 2011/2012 godine

Na osnovu odluke Vlade 05 broj 401-1146/2011 od 24. februara 2011. godine, Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa  (u daljem tekstu Služba Koordinacionog tela) raspisuje...

19. Avgust 2011.

SEMINAR ZA MLADE LIDERE

U Beogradu se juče, na trodnevnom seminaru, okupilo 53 mlada lidera iz Srbije, SAD, Mađarske, Slovačke i Slovenije, u okviru američkog Programa za mlade lidere centralne Evrope, saopšteno je iz Inicijative mladih za ljudska prava.

19. Avgust 2011.

U BUJANOVCU, PROFESORI SRPSKOG UČE I ALBANSKI JEZIK

Problem profesora srpskog jezika postoji na jugu Srbije, gde su potrebni meseci da se popuni jedno radno mesto.

17. Avgust 2011.

POČINjE IZGRADNjA MINI HE „PRVONEK”

Vranje – Na reci Banjštici, nedaleko od Vranjske banje, odnosno na  akumulacionom sistemu za vodosnabdevanje Vranja i Bujanovca, počinje izgradnja mini-elektrane „Prvonek”.

15. Avgust 2011.

FOND ZA RAZVOJ PODSTICAJ JUGU SRBIJE

Niš – Preseljenje sedišta Fonda za razvoj Srbije iz Beograda u Niš, februara ove godine, već je dalo prve  rezultate. Slađana Backović, direktorka Fonda, kaže da se posle desetina održanih sastanaka predstavnika ove državne organizacije sa ljudima iz privrednih komora i asocijacija privrednika iz cele zemlje, posebno sa područja juga i jugoistoka Srbije, menja klima i vidljiv je pomak na planu privređivanja:

«Претходна страна   Следећа страна»