Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 12.09.2011. godine

12. Septembar 2011.

Predstavnici Koordinacionog telu i direktor Republičkog zavoda za statistiku, Dragan Vukmirović, obišli su opštine Preševo i Bujanovac gde je počela obuka opštinskih instruktora za predstojeći popis stanovništva. Oni su se upoznali sa merama koje su opštine preduzele u tom pravcu, kao i sa preduzetim koracima vezanim za obuku opštinskih instruktora i popisivača na terenu.

“Koordinaciono telo je preduzelo sve mere i preveo sva relevantna dokumenata vezana za popis i u stalnoj je koordinaciji sa Zavodom za statistiku”, izjavila je direktorka Koordinacionog tela Danijela Nenadić.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović istako je da je popis stanovništva od velike važnosti za sve građane u podjednakoj meri. „Popis stanovništva predstavlja, između ostalog, osnov za donošenje svih relevantnih mera u oblasti socijalno ekonomskih politika Republike Srbije.

Pripreme za popis stanovništva teku neometano u svim opštinama, pa tako i u Preševu, Bujanovcu i Medveđi“ istakao je Vukmirović.