Arhiva vesti
                   
20. Novembar 2007.

20. novembra 2007 god.

U Bujanovcu je održan prvi sastanak Radne grupe i Stručnog tima u vezi izrade nacrta Strategije Koordinacionog tela za period od 2008 do 2010 god.

20. Novembar 2007.

SASTANAK PRVE RADNE GRUPE ZA IZRADU STRATEŠKOG PLANA KT-A 2008-2010

Na prvom sastanku radne grupe prisustvovalo je trideset predstavnika iz Preševa, Bujanovca i Medveđe koji su stručnom timu Koordinacionog tela izneli svoje sugestije i predloge za promene prvog nacrta strategije rada Koordinacionog tela u naredne dve godine.

19. Novembar 2007.

19. novembar 2007 god.

U Beogradu je održan prvi sastanak šireg sastava Koordinacionog tela, kao i sastanci članova tri tima Koordinacionog tela.

19. Novembar 2007.

KANALIZACIJA

BUJANOVAC - Uz finansijsku pomoć Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, za oko 7.000 stanovnika Velikog Trnovca (Bujanovac) do kraja godine trebalo bi da bude rešen dugogodišnji problem odvođenja fekalnih i atmosferskih voda. Radovi na drugoj fazi kanalizacione mreže, u dužini od 1.800 metara su u toku, a trećina kapaciteta predviđena za odvod atmosferske vode.

19. Novembar 2007.

POMOĆ

BUJANOVAC - Opštinska organizacija Crvenog krsta Bujanovac je za socijalno ugrožene učenike šest osnovnih škola na ovom području obezbedila 350 paketa humanitarne pomoći, sa školskim priborom, igračkama i zimskom odećom.

19. Novembar 2007.

RADOVI ZA KALENDAR - KONKURS ZA CRTEŽE

BUJANOVAC - Koordinaciono telo Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, u saradnji sa Programom oporavka i razvoja opština - MIR 2, raspisalo je konkurs za likovna rešenja za izradu kalendara za 2008. godinu, koji će trajati do 5. decembra ove godine. Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola iz 13 opština pčinjskog i jablaničkog okruga, a cilj je prikazivanje pozitivnih vrednosti zajedničkog života i tolerancije. Najuspešniji rad naći će se na naslovnoj strani kalendara za narednu godinu.

16. Novembar 2007.

KONKURS ZA KALENDAR

Koordinaciono telo za jug Srbije u saradnji sa Programom oporavka i razvoja opština MIR2 raspisalo je u trinaest opština Pčinjskog i Jablaničkog okruga Konkurs za likovna rešenja koja će krasiti kalendar za narednu godinu. Konkurs je otvoren za sve učenike osnovnih škola (krajnji rok za slanje radova je 5. decembar) sa ciljem da prikaže pozitivne vrednosti, zajednički život i ravnopravnost uz razumevanje i toleranciju.

16. Novembar 2007.

RUDNIK "LECE" PRED PRIVATIZACIJOM

MEDVEĐA (Tanjug) - Do kraja godine očekuje se aukcijska prodaja rudnika olova, cinka, zlata i srebra "Lece" u istoimenom naseljenom rudarskom mestu na jugu Srbije.

9. Novembar 2007.

KONKURS ZA NOVE PROJEKTE U MINISTARSTVU KULTURE SRBIJE

Ministarstvo kulture Srbije je raspisalo konkurs za sufinansiranje projekata i programa u idućoj godini koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture, saopštila je pres služba Ministarstva. Konkurs, koji je otvoren do 3. decembra, odnosi se na programe, odnosno projekte iz oblasti pozorišnog stvaralaštva, muzičkoscenskog i plesnog, muzičkog, vizuelnog i multimedijalnog stvaralaštva, kinematografije, kulturnoumetničkog amaterizma, izvornog narodnog stvaralaštva i očuvanja nematerijalnog kulturnog nasleđa.

8. Novembar 2007.

POSAO ČEKA 3.000 LjUDI

U opštini Medveđa, jednoj od najsiromašnijoj sredini na jugu Srbije, živi se teško. Dosta je nezaposlenih a nemogućnost dobijanja radne knjižice, obezbeđenja egzistencije jedan je od razloga migracije ljudi. U mnogim brdsko-planinskim selima, kojih je i najviše u opštini Medveđa, samuju uglavnom starine a bela kuga ozbiljno je zapretila i mesnim zajednicama u blizini opštinskog centra. Nevolja je i podatak da je privreda u kolapsu, da u malobrojnim preduzećima još nije završena vlasnička transformacija.

«Претходна страна   Следећа страна»