Arhiva vesti
                   
7. Novembar 2007.

NOVI DALEKOVOD ZA MAKEDONIJU

Preševo - Prilikom posete jugu Srbije i graničnom prelazu "Preševo", potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić je najavio izgradnju dalekovoda radi bolje i efikasnije prodaje električne energije Makedoniji.

5. Novembar 2007.

5. novembar 2007. god.

Početak rekonstrukcije i modernizacije graničnog prelaza Preševo, kako bi se taj granični prelaz prilagodio standardima Evropske unije. Novac za izgradnju i rekonstrukciju dela ovog prelaza donirala je Evropska unija, preko Evropske agencije za rekonstrukciju, dok je Vlada Srbije obezbedila ostatak sredstava. Izvodjenje prve faze radova, u vrednosti od oko pet miliona evra, trajace 14 meseci.

5. Novembar 2007.

U RAZVOJ OPŠTINA NA JUGU SRBIJE ULOŽENO 5.6 MILIJARDI DINARA

BUJANOVAC (Beta) - Šef bujanovačke kancelarije Koordinacionog tela za jug Srbije Sima Gazikalović rekao je da je u razvoj tri opštine na jugu Srbije od 2000. godine uloženo oko 5,6 milijardi dinara.

3. Novembar 2007.

MODERNIZACIJA PREŠEVA

Rekonstrukcija i modernizacija graničnog prelaza Preševo počeće u ponedeljak, kako bi se taj granični prelaz prilagodio standardima Evropske unije, saopšteno je iz Vlade Srbije. Evropska unija, preko Evropske agencije za rekonstrukciju, donira novac za izgradnju i rekonstrukciju dela prelaza, dok Vlada Srbije obezbeđuje ostatak.

2. Novembar 2007.

UNIŠTENO 11 KASETNIH BOMBI

Bujanovac - Posebna ekipa Ministarstva odbrane tokom dvodnevnog rada na terenu na području opštine Bujanovac, na više lokacija uništila je 11 zaostalih kasetnih bombi iz vremena NATO bombardovanja. Sedam kasetnih bombi otkriveno je i uništeno na lokaciji "Cunga". Po dve kasetne bombe uništene su u blizini trafo stanice u Jastrepcu i na lokaciji "Kitka" u neposrednoj blizini Bujanovačkoj jezera.

1. Novembar 2007.

GRANIČNI PRELAZ "PREŠEVO"

Građevinska direkcija Srbije je zadužena da u ime Republike Srbije, preuzme prava i obaveze Investitora, za granične prelaze Batrovci i Preševo, Zaključkom Vlade RS od 31.07.2003. godine. Rekonstrukcija i izgradnja GP Preševo podrazumeva podizanje nivoa opremljenosti i potrebnih kapaciteta, kako bi se granični prelaz prilagodio standardima Evropske unije. U tom cilju Evropska unija (preko Evropske agencije za rekonstrukciju), donira sredstva za izgradnju i rekonstrukciju dela preleza, dok sredstva van donacije obezbeđuje Vlada RS.

31. Oktobar 2007.

OPTUŽEN ZA UBISTVO I NEDOZVOLjENO DRŽANjE ORUŽJA

Vranje - Okružno javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je podiglo optužnicu protiv Muzafera Sulejmanija (51) iz sela Veliki Trnovac kod Bujanovca zbog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja. "Okrivljenom se stavlja na teret da je 7. avgusta 2007. godine, u dvorištu lečilišta "Vrelo" u Bujanovačkoj Banji, lišio života Salamija Džemailovića, dok je ovaj sedeo u svom automobilu škoda oktavija", navodi u saopštenju. Sulejmani je, sa mesta suvozača, sa više metaka, pucao u grudi pokojnom Džemailoviću iz pištolja kalibra 7,62 mm koga je neovlašćeno nabavio i nosio. Od prostrelnih rana Salamija Džemailović je preminuo na licu mesta. Beta

29. Oktobar 2007.

Jug Srbije ne može preko noći da postane Eldorado

Nenad Đurđević, direktor Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu, najavljuje veću brigu Vlade Srbije za razvoj ovog kraja

29. Oktobar 2007.

OKRUGLI STO O STANjU NA JUGU SRBIJE

U Pres-centru u Bujanovcu danas će biti održan okrugli sto "Realizacija projekata multietničkih odnosa na jugu Srbije" u organizaciji američke nevladine organizacije Projekat za etničke odnose (PER). Istražni direktor PER-a Aleks Gligorov kazao je Beti da je cilj sutrašnjeg sastanka traženje novih mogućnosti multietničkog dijaloga na jugu Srbije i dodao da je taj sastanak podržala i ambasada Velike Britanije u Beogradu.

26. Oktobar 2007.

MLEČNA PIJACA "TEKIJA"

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji mlečne pijace "Tekija" u Vranju, vredan 11,6 miliona dinara, potpisali su predsednik opštine Vranje Miroljub Stojčić u ime Opštinskog razvojnog fonda, Novica Jančić u ime izvođača radova - firme "Noveko" i direktor JKP "Komrad" Petar Milosavljević u ime podnosioca projekta. Ovo je još jedan od projekata koji se realizuju u okviru Programa oporavka i razvoja opština MIR2.

«Претходна страна   Следећа страна»