Arhiva vesti
                   
17. Oktobar 2007.

TRKA MIRA U BUJANOVCU

BICIKLIZAM Bujanovac - Država mora da poboljša rad na području Preševa, Bujanovca i Medveđe, smatra Nenad Đurđević. Nevladine organizacije "Susedi za mir" iz Bujanovca i "Odgovornost za budućnost" iz Beograda organizovaće u subotu u Bujanovcu multietničku biciklističku trku mira "Bajk fest", sa oko 200 takmičara iz te opštine. Marjan Stojmenović iz "Suseda za mir" je rekao da je trasa dugačka 15 kilometara, i da trka počinje iz centra Bujanovca u subotu u 12 časova.

17. Oktobar 2007.

ZA ŽENSKE ORGANIZACIJE NEMA PARA

Predstavnici nevladinih organi-zacija sa juga Srbije održali sastanak u Bujanovcu BUJANOVAC - Predstavnici nevladinih organi-zacija iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa održali su u Bujanovcu sastanak s Nenadom Đurđevićem, direktorom Koordi-nacionog tela i predsednicima ove tri opštine.

16. Oktobar 2007.

16. oktobar 2007 god

G-din Dragan Lazić, Potpredsenik KT, je posetio opštine Bujanovac i Preševo. U Bujanovcu je imao sastanke sa G-dinom Nagipom Arifijem, Predsednikom opštine Bujanovac, Dr. Adnonom Salihu, Predsednikom Skupštine opštine Bujanovac, G-dinom Draganom Veličkovićem, Načalnikom policijske stanice Bujanovac i sa članovima Koalicije "Složno za Bujanovac" G-dinom Stojančetom Arsićem, G-dinom Miroslavom Taškovićem i G-dinom Goranom Taškovićem. U Preševu je imao sastanke sa G-dinom Ragmijem Mustafom, Predsednikom opštine Preševo i Dr. Skenderom Destanijem, Predsednikom partije Demokratske unije doline (DUD).

16. Oktobar 2007.

Medjunarodna krizna grupa - Srbija: Održavanje mira u Preševskoj dolini

REZIME I PREPORUKE Preševska dolina na jugu Srbije, čije većinsko stanovništvo čine Albanci, jedna je od retkih uspešnih priča o razrešenju sukoba u bivšoj Jugoslaviji. Spolja gledano, stanje je je sve normalnije i nije bilo većih incidenata u više od zadnje tri godine. Medjutim, napetost je ostala: ogromna nezaposlenost je još uvek najveći problem, dok senka budućeg statusa Kosova pomračuje politički krajolik. Ishod budućeg statusa Kosova, koji će se odrediti narednih meseci, imaće ogroman efekat.

15. Oktobar 2007.

15. oktobar 2007. god

Sastanak u Preševu koji je organizovao direktor Centra za regionalizam G-din Aleksandar Popov, ia na kome su predstanici civilnog društva Preševa, Bujanovca i Medveđe diskutovali o saradnji Koordinaciong tela, nevladinih organizacija i lokalne samouprave. Sastanku su prisustvovali G-din Nenad Đoorđević, Direktor Službe KT i G-din Ivan Vejvoda, Direktor balkanskog fonda za demokratiju.

15. Oktobar 2007.

POMOGLI SIROMAŠNE SA 23,5 MILIONA EVRA

Posle pet godina, 1. novembra se završava CRDA program pomoći organizacije CHF Stamenković: Jedini uslov koji je CHF postavljao bilo je da lokalna zajednica učestvuje u finansiranju projekta najmanje sa 50 odsto sredstava, što je osiguravalo da će se raditi samo oni projekti koji su upravo lokalnoj zajednici najviše potrebni BUJANOVAC/PREŠEVO

14. Oktobar 2007.

14. oktobar 2007. god

G-din Darko Golubović, predstavnik ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju i jug Srbije, će zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, učestvovati u studijskom putovanju u Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, koje organizuje USAID - CHf.

11. Oktobar 2007.

11. oktobar 2007. god

G-din Nenad Đurđević, Direktor Službe KT, je održao uvodni sastanak sa predstavnicima UNDP-a u vezi sa projektom MIR2, koji se implementira u južnoj Srbiji.

10. Oktobar 2007.

10. oktobar 2007. god

G-din Nenad Đurđević, Direktor Službe KT, je održao uvodni sastanak sa predstavnicima USAID-a u vezi sa saradnjom na projektima u južnoj Srbiji.

9. Oktobar 2007.

ČETIRI MILIJARDE ZA TRI OPŠTINE OD 2001.

Država Srbija uložila je 3,9 milijardi dinara u Preševo, Bujanovaci Medveđu, a strane organizacije još dve milijarde.

«Претходна страна   Следећа страна»