Архива вести
                   

ЗАВРШЕНА ДРУГА ФАЗА ПРОЈЕКТА „НАШ ГРАД – НАШЕ ШКОЛЕ“

27. децембар 2022.

Бујановац – Београд - Завршна конференција друге фазе пројекта „Наш град, наше школе“ одржана је у бујановачком Дому културе.

Скуп је отворила  Славица Кијевчанин, директорка Канцеларије „Песталоци“ дечје фондације у Србији. Директори и  наставници  бујановачких школа су се у првом делу конференције присетили успеха, активности и резултата остварених у претходних 6 година, колико се реализује овај пројекат.

У другом делу конференције посетиоци су имали прилику да учествују у интерактивном дружењу са ученицима са којима су заједно градили „Зид заједничких речи", „Место за загрљај“, слушали „Добошаре добрих вести“ и прелиставали интеркултуралну туристичку брошуру „Интертура",која је рад основних школа" „Бора Станковић“ и „Сами Фрашери“ као и часопис „Интеркул“, рад основних школа „Вук Стефановић Караџић“ и" „Али Бекташи“.

Пројекат „Наш град, наше школе" ће се наставити и у наредне три године. Служба Координационог тела га реализује  у сарадњи са НВО „Група 484“, уз подршку „Песталоци“ дечје фондације, Министарства просвете, општине Бујановац  и 11 партнерских  бујановачких школа.

На пољу ширења интеркултуралности, сарадње и толеранције, у овом пројекту, држава је видела пример добре праксе а подржавају га и покрајинске институције и организације од значаја.

Извор: Служба Координационог тела