Архива вести
                   

У ОКВИРУ АКЦИЈЕ “ХИЉАДУ РАЧУНАРА ЗА ШКОЛЕ У СРБИЈИ”

21. септембар 2009.

У оквиру акције “Хиљаду рачунара за школе у Србији”, министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић и генерални директор ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ Горан Ћирић уручили су 18. септембра ове године ОШ „Бора Станковић“ у селу Кленике, општина Бујановац, седам рачунара и два штампача за информатички кабинет основне школе “Бора Станковић”.

Министар Марковић је изјавио да ће у наредне две године Координационо тело бити  присутно на тим просторима и да ће то бити највећи подстрек и свим другима да овде више раде.

Он је оценио да ће на тај начин сви пружити допринос како би се деци омогућила боља перспектива и лепша будућност од оне које су имале неке претходне генерације, и изразио је захвалност ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ на донацији.

Министар је руководству школе обећао решавање проблема са прилазним путем, и најавио је да ће што пре почети асфалтирање локалних саобраћајница на подручју околних села.

Председник Координационог тела је такође рекао да је у изградњу саобраћајне инфраструктуре у овом делу Србије уложено 22 милиона динара.

Директор ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ Ћирић је навео да је један од проблема јужне Србије и технолошко заостајање, и додао је да ће ова донација бити “прозор у свет” и начин да се деца упознају са другим народима, њиховим културама и новим знањима.