Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: O „ГУМОПЛАСТИЦИ”

27. фебруар 2018.

Бујановац, Београд – „Наш циљ није да се од „Гумопластике” направи плац за подизање стамбено-пословних зграда, као што неки желе, већ да се за њу пронађе стратешки партнер који би инвестирао у производњу,” изјавио је Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Станковић је објаснио да Координационо тело нема ингеренције за тражење партнера за „Гумопластику”, али да може да обезбеди контакте са ресорним државним институцијама и потенцијалним партнерима.

„Ми смо својевремено преузели обавезу да помогнемо излазак „Гумопластике” из стечаја, што смо 2015. године и успели. Сада је фирма у надлежности Министарства привреде, а наш став је да ова некада јака фирма, због површине коју заузима и места на коме се налази, мора да уложи средства у нову технологију и обезбеди стране партнере како би наставила да ради, али у већем обиму,” казао је Станковић.

Већина од 68 запослених из погона ове фирме у селу Кленике штрајкује од краја прошле године, тражећи смену директора Србољуба Димитријевића и да им држава, као већински власник, омогући социјални програм.

Извор: Бујановачке и Координационо тело