Архива вести
                   

САСТАНАК НЕНАДА МИТРОВИЋА СА Њ.Е. ЕМАНУЕЛОМ ЖИОФРЕОМ, ШЕФОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

15. септембар 2023.

Бујановац - Ненад Митровић, в.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа разговарао је са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадором Емануелом Жиофреом о најзначајнијим темама у ове три општине на југу Републике Србије.

На састанку се разговарало о наставку друштвених дијалога у оквиру Извештаја у 7 тачака, који је Влада Републике Србије усвојила 2013. године, постигнутим резултатима у области образовања, здравства, сарадње са младима и другим актуелним темама на подручју ове три општине.

Митровић је посебно истакао да је приоритет Службе Координационог тела да ради у интересу свих грађана Прешева, Бујановца и Медвеђе, без обзира на националну припадност, и у вези са тим да се интезивира рад на терену, да будемо више присутни и изађемо у сусрет проблемима свих грађана.

„Циљ је да побољшамо квалитет њиховог живота и очекујем да ћемо заједно, као партнери, радити на томе“ изјавио је Митровић.

Према речима в.д. директора Службе Координационог тела све активности су усмерене ка унапређењу квалитета живота грађана на југу Србије.   

Шеф Делегације Европске уније у Србији је изразио задовољство поводом састанка, истичући значај будуће сарадње са Службом Координационог тела и партнерску улогу у Србији по питању свих активности од значаја за ово подручје.

Састанку су присуствовали в.д. заменице директора Службе Координационог тела Јелена Чолић и в.д. помоћнице директора Службе Координационог тела Јелена Јакшић.

Извор: Служба Координационог тела