Архива вести
                   

„ПОЕЗИЈА ТЕРАПИЈА“ НОВИНАРКЕ ЈЕЛЕНЕ СТОЈКОВИЋ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ ЦВЕТ ЈЕДНАКОСТИ

14. април 2021.

Београд – Бујановац - Прича „Поезија терапија“, новинарке Јелене Стојковић из Врања, објављена у Вечерњим новостима, победила је на конкурсу за новинарску награду „Цвет једнакости“ у категорији штампаних медија.

На конкурс је  пристигло 13 новинарских радова, два у категорији радио репортаже, два у категорији штампа, шест у категорији интернет и три у категорији ТВ репортажа. Радове је оцењивао жири у саставу : Љиљана Буквић (Данас) и Татјана Димитрић Мијаиловић (РТС Шабац).

– У категорији штампаних медија издваја се прича „Поезија терапија“ новинарке Јелене Стојковић. Вешто и без патетике приказана воља и маркетиншка машта девојке да својим стиховима нађе пут до читалаца и упоредо себи обезбеди финансијску потпору. „Новинарски јасно и концизно „ образложио је жири.

Награда „Цвет једнакости“ додељује се за медијске прилоге који се баве темама инвалидитета.  Промовишу се активности, права и достигнућа особа са инвалидитетом, а која су објављена у штампаним, електронским или онлајн медијима од националног, регионалног и локалног значаја. Наградом се афирмише социјални модел инвалидности и активизам особа са инвалидитетом, промовишу се њихови потенцијали, права, инклузивни приступ и креативност.

Извор: Бујановачке, Координационо тело