Архива вести
                   

ПЕРА БАТИНИЋ И У 81. ГОДИНИ ПРЕНОСИ ФУДБАЛСКО ЗНАЊЕ ДЕЧАЦИМА

23. фебруар 2022.

Бујановац – Београд -  Легендарни бујановачки фудбалски тренер Петар Батинић и у својој 81. години тренира младе и учи их вештинама најважније споредне ствари на свету.

Овај осведочени љубитељ и врсни познавалац фудбала, тренерским послом је почео да се бави давне 1969. године и бројне генерације младих Бујановчана су стасале под његовом тренерском палицом.

У свет фудбала увео је генерације фудбалера из бујановачког БСК-а, Хајдука из Прешева, Синђелића и Талента  из Левосоја, али и врањског фудбалског клуба Јумко, пише Никола Тасић на Фејсбук групи “Ми Бујановчани”.

Предводник је многих радних акција у Бујановцу и околини, али и организатор бројних манифестација.

Са појединим великанима југословенског фудбала је и приватно био пријатељ, а његови узори из света фудбала су били Миљан Миљанић и Анте Младинић.

Каријеру наставника Петар је започео у селу Печењевце код Лесковца и након пуне 42 године завршио у свом родном месту, у Основној школи “Бранко Радичевић” у Бујановцу. Био је строг, али праведан наставник и многе генерације и данас причају са поштовањем о наставнику Перици.

Петар Батинић је основну школу  завршио у Бујановцу, петогодишњу учитељску школу у Врању, а Физичко-тренерски факултет (ДИФ) у Београду.

Своје пензионерске дане проводи са породицом у Бујановцу.

Извор: Бујановачке, Координационо тело