Архива вести
                   

ПЕКАР МИЉАЗИМ ИЗ БУЈАНОВЦА ХРАНИ ДЕЦУ У ВРАЊУ

27. септембар 2018.

Бујановац – Албанац из Бујановца, Миљазим Гегулај већ четири године свакодневно обезбеђује ужину за двадесетак болесне деце из Врања.

Миљазимови су родом из Призрена када су се осамдесетих годиан прошлог века преселили у Бујановац и ту отпочели бизнис. Миљазим са супругом Садом важи за великог хуманисту, али они о томе нерадо причају. Како се пекара налази у близини просторија где бораве деца из Удружења за помоћ недовољно ментално развијеним особама, почело је да се рађа необично пријатељство између деце и пекара.

„Из Удружења су затаражили да им некако помогнемо и одлучили смо да за њих сваког дана обезбеђујемо ужину. Некада је то бурек, некада кифла, рол виршле, слане или слатке пите. Од деце из Удружења за сваку Нову Годину добијемо честитку написану на албанском језику, са најлепшим жељама за мене и моју породицу“, каже Миљазим и истиче да су осмеси болесне деце, њихова искреност његова највећа награда.

Он каже да никада до сада није имао никаквих проблема, а нарочито не на националлној основи.

„Отац је из Призрена и увек нас је васпитавао да постоје само добри и лоши људи и да их тако делимо, а не по нацији, вери или раси. Овде имам велики број муштерија, сви су задовољни. Имам велики број пријатеља, а међу запосленима Србе и Албанце. Срби који раде код мене су из Врања или Врањске Бање, а Албанци путују из Бујановца“ каже Миљазим.

Он сматра да овим не ради ништа посено већ да као и сваки човек има у себи потребу да учини нешто добро помажући другима и додаје да има троје деце која се играју са децом из Удружења са којима су постали велики пријатељи.

Извор: ОК радио и Координационо тело