Архива вести
                   

ЛЕНА ИЗ ЖУЖЕЉИЦЕ ПРВА НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ ИНСТИТУТА “БАТУТ”

21. фебруар 2022.

Бујановац – Београд - Лена Спасић из Жужељице, ученица четвртгог разреда Основне школе “Вук Караџић” у Левосоју, освојила је прво место на ликовном конкурсу који организује Институт за јавно здравље Србије “Милан Јовановић Батут”.

У конкуренцији 81 ликовног рада, десетогодишња Лена је однела победу у конкуренцији основаца из целе Србије.

Њен ликовни рад на тему “Дојење је поклон за цео живот” и освојено прво место, за Ленину учитељицу, Весну Накић из Бујановца, није изненађење јер, како каже, Лена има велики таленат за цртање.

„Освојила је прво место и на ликовном конкурсу који је наша школа организовала поводом обележавања школске славе Свети Сава, тако да је и овај успех додатни подстицај за њу, да настави да развија свој таленат“,  каже  учитељица Весна.

Појашњава да ученици школе у Левосоју сваке године учествују на ликовно-литерарном конкурсу који орагнизује Батут и да их увек обрадују неком наградом или похвалом.

„Ово је пре свега њен успех, њена заслуга, па потом и успех школе и резултат свега доброг што заједно радимо у школи. Поносни смо на наше ученике“, додаје учитељица.

Ликовно-литерарни конкурс за децу предшколског и основношколског узраста сваке године организује Центар за промоцију здравља Института Батут.

Извор: Бујановачке, Координационо тело