Архива вести
                   

КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО СТИПЕНДИРА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

28. септембар 2018.

Служба Координационог тела расписала је конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа у  општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.  Конкурс за стипендије средњошколаца са подручја ових општина једна је од најважнији активности Службе Координационог тела чиме се помажу и подстичу млади људи из тих општина, њихов развој унапређење и образовање, изјавио је председник Координационог тела, Зоран Станковић.

Он је истакао да ће и ове као и претходних десет година средњошколци из ових општина добити стипендије под условом да прођу услове конкурса.

„Услови конкурса су јасни неопходно је да су кандидати током претходнох школовања остварили одличан односно, врло добар успех и наравно да нису понављали ниједан разред“, објаснио је Станковић  и додао да је неопходно да деца имају пребивалиште у ове три општине.

Председник Координационог тела је рекао да ученици који већ имају неку другу стипендију не могу да добију и ову, а ако добију стипендију Службе КТ, а у међувремену добију неку другу дужни су да се определе.

„Није мала ствар да скоро једну деценију Служба Координационог тела Владе Републике Србије у свом буџету одваја средства за стипендије средњошколаца. Сваког месеца током школске године око 300 средњошколаца добија по шест хиљада динара што је један леп износ. Овим се показује брига државе за младе људе из ових општина који ће својим знањем и образовањем допринети развоју тог подручја“, рекао је Станковић.

Служба Координационог тела у складу са буџетом располаже средствима за 300 стипендија и сходно квотама општина Бујановац ће добити 40 % односно 120, Прешево 39%, тј. 117 , а Медвеђа 21% односно 63 стипендије.

Извор: Координационо тело