Архива вести
                   

„ХЕБА“ И РК БСК ПОНОВО ЗАЈЕДНО: МОЖЕМО МНОГО ДА ПОСТИГНЕМО

29. септембар 2023.

Бујановац - Бујановачки Рукометни клуб БСК и фабрика воде и сокова „Хеба“ озваничили су данас сарадњу и спонзорство, чиме се „Хеба“ враћа у бујановачки рукомет после више од 10 година година. Уговор о спонзорству данас су потписали директор фабрике Зоран Стојановић и председник клуба Зоран Милошевић.

Рукометни клуб ће од спонзора, како је речено на конференцији за медије, добити дресове и основна средства. На питање нашег портала да ли се може очекивати и већа финансијска помоћ, по угледу на златно доба сарадње РК БСК и „Хебе“ и наступа у Супер лиги пре двадесетак година, представници фабрике су рекли да је ово почетак, а да ће се спонзорство развијати у складу са ресурсима фабрике.

-Ми смо у развоју неких наших пројеката, нових производа као што су негазирана вода и воде са укусима, који су од скоро на тржишту и верујемо да ћемо кроз овакве активности да их представимо, од чега очекујемо нове потенцијале за проширење сарадње са рукометним клубом. Дакле, са овим крећемо, а како се буде развијао клуб, буду долазили резултати, и спортски и наши комерцијални, спонзорство ћемо само ширити и унапређивати – рекао је шеф комерцијале Стеван Стојаковић.

Додао је да очекује да ће пример „Хебе“ следити и други привредни субјекти и локална самоуправа.

-Када кажем да смо први спонзор после 10 година, желео бих да се низ настави и да се прикључе и остали привредни субјекти из овог региона, јер верујемо да можемо да направимо већи тим који ће помоћи и клубу и локалној средини. Да заједно радимо на промоцији спорта и здравог живота – рекао је Стојаковић.

По његовим речима, и „Хеба“ и рукомет у Бујановцу имају потенцијал на националном нивоу и ово партнерство ће то показати.

Најавио је активност „Хеба час рукомета у основним и средњим школама“.

-Заједно са нашим пријатељима из клуба, са првотимцима, ићи ћемо у посете школама и приближавати деци рукомет, који је један леп екипни спорт са богатом традицијом на овим просторима. Желимо да децу усмеримо на спортски начин живота, да им објаснимо колико ће спорт позитивно утицати на њихов живот и каријере – рекао је Стојаковић.

БСК ће од ове сезоне наступати у Првој рукометној ллиги Србије, а председник клуба Милошевић каже да је зацртани циљ средина табеле.

-Ослањамо се на наше снаге, играче из Бујановца, они чине окосницу тима, али имамо и појачања из Врања – рекао је Милошевић.

На питање Бујановачких колико је новца потребно клубу за нормално функционисање током сезоне Милошевић је одговорио да се ради о цифри од око 5 милиона. Иначе, преко конкурса за финансирање спорта нови прволигаш је од Општине Бујановац ове године добио свега 500.000 динара.

За Бујановчане сезона почиње у суботу (30. септембар) када ће од 19:30 на свом терену дочекати екипу Јединство 1974 из Крњева.

И клуб у спонзор упутили су позив љубитељима рукомета и навијачима да дођу у халу и помогну бујановачким тиму да оствари победу на старту и успешно започне прволигашку сезону.

Извор: bujanovacke.co.rs / N.Stevanović
https://shorturl.at/aJR05