Архива вести
                   

ХАСАНИ: ПДД ЋЕ УЧЕСТОВАТИ НА ИЗБОРИМА ЗА НАЦИОНАЛНИ САВЕТ АЛБАНАЦА

28. септембар 2018.

Прешево – Партија за демократско деловање (ПДД) чији је лидер Риза Хаљими донела је одлуку да учествије у изборима за националне савете, 4. новембра.

Хасани је рекао да су такву одлуку донели јер су неке друге партије одлучиле да учествују на тим изборима.

Хасани који је мишљења да би било боље бојкотовати изборе за НСА, једини је албански посланик у Скупштини Србије. Он је рекао да је међу најважнијим разлозима за бојкот избора то што се број чланова националног савета али и буџет, одређују као да у Србији живи само 5.800 Албанаца колико их је пописано на последњем попису.

"У другом мандату Национални савет Албанаца имаће 15 чланова уместо 29 колико их је било након првих избора, а број чланова је смањен зато што су Албанци бојкотовали попис 2011. године када је у целој Србији било пописано само 5.800 Албанаца", казао је Хасани.

Ипак ПДД ће учествовати на изборима за НСА.

До сада је одлуку да учествују на изборима за Национални савет Албанаца донела само Алтернатива за промене, чији је лидер Шћиприм Арифи и председник општине Прешево, док се за бојкот избора за Национални савет Албанаца до сада изјаснила Демократска партија Албанаца (ДПА) чији је лидер Рагми Мустафа.

Извор: Бета и Координационо тело