Архива вести
                   

ДОДЕЉЕНЕ ДИПЛОМЕ НА БУЈАНОВАЧКОМ ОДЕЉЕЊУ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ СУБОТИЦЕ

27. септембар 2018.

Бујановац – Свечаним уручењем диплома на Одељењу Економског факултета у Бујановцу, 54 студента и званично су промовисани у дипломиране економисте.

Ради се о четвртој генерацији дипломаца од 2011. године, када је у Бујановавцу отворено ово Одељење, које је део Универзитета у Новом Саду.

Декан, Алексанадар Грубор подсетио је да Економски факултет у Суботици који постоји од 1960. године преко 20 хиљада студената стекло дипломе које су признате у свету.

„На нашем Одељењу у Бујановцу звање дипломирани економиста до сада је стекло 116 кандидата. Од тога 77 српске и 39 албанске националности“, истакао је Грубор и додао да је прошле године по први пут у Бујановцу мастер студије уписало 25 свршених дипломаца.

Грубор је подсетио и на сарадњу са Државним универзитетом у Тетову, захваљујући коме албански студенти могу да 30 посто наставе прате на матерњем језику.

Јелена Стојковић из Врања открива како планира да наредног месеца у Бујановцу упише и мастер студије али и то да са тек стеченом дипломом планира одлазак у иностранство.

„Дипломирала сам на одсеку за агроекономију и агро бизнис и планирам да посао тражим у иностранству јер је ова диплома призната у свету, не крије Јелена и наглашава да је више него задовољна знањем стеченим у Бујановцу.

Извор: Бујановаче и Координационо тело