Архива вести
                   

ДЕЦА ИЗ МЕДВЕЂЕ ПОНОВНИ УЧЕСНИЦИ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ТАКМИЧЕЊА „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

18. децембар 2019.

Медвеђа – У кабинету председника општине Медвеђа, Небојше Арсића, потписан је Уговор о сарадњи са представницима делегације „Србија у ритму Европе“.

На свечаном потписивању су присуствовали Давид Макевић, извршни директор „Ритма Европе” и Лазар Веселиновић, шеф протокола и организације „Ритам Европе”.

Манифестација „Србија у ритму Европе“ одржава се од 2008. године, а намењена је талентованој деци основних и средњих школа. Гледаоци Прве српске Телевизије моћи  ће да прате такмичење „Србија у ритму Европе” на коме ће се по други пут појавити деца општине Медвеђа, обзиром да су 2014. године већ учествовала и представљала земљу Финску.

Основне и средње школе чији ученици желе да се пријаве за предстојеће такмичење у наредном периоду ће бити обавештени о начину и временском року у којем то могу да ураде.

Наиме, на овом такмичењу учесници су деца из основних и средњих школа која певају на језику једне од земаља Европе, а која им буде додељена. Финално такмичење увек се организује у граду који је претходне године победио, а 2020. године домаћин манифестације биће град Врање. У овом такмичењу учествује више од 20 градова и општина.

Овај највећи дечији музички пројекат у Србији подржали су амбасадори Европе и Европске уније, а медијски подржала Прва српска Телевизија.

Извор: Инфо центар југа и Координационо тело