Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКИ СРЕДЊОШКОЛЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН МИРА У ГРАДСКОМ ПАРКУ

22. септембар 2023.

Ученици средњих школа „Свети Сава“ и „Сезаи Сурои“ из Бујановца обележили су Међународни дан мира, 21. септембар, разменом симболичних порука у градском парку.

Обучени у беле мајице које симболишу мир исписали су поруке, свако на свом језику, и прочитали их пред свима, желећи да на тај начин покажу колико је мир важан у свету, а посебно у мултиетничкој средини каква је наша.

-Овај дан је много битан за нашу општину, јер у њој живе људи три националности, а свако од њих жели мир – каже за Бујановачке педагогица СШ „Сезаи Сурои“  Арта Хасани.

Ментор ученичког парламента СШ „Свети Сава“ Александра Бојковић каже да су чланови ученичког парламента средњих школа заједно организовали обележавање Међународног дана мира.

-Ученици су међусобно разменили поруке које су исписали на хамерима и послали целом свету поруку да живимо у миру и да не допустимо да нам немир руши осмех, љубав и срећу. Ми овај дан обележавамо сваке године и ова акција је подржана од стране Координационог тела, Групе 484 и дечије Песталоци фондације – каже за Бујановачке Бојковићева и додаје да су јој у организацији помогле колеге Милена Петковић и Бојан Илић.

Беба Димитријевић, ученица трећег разреда СШ „Свети Сава“ прочитала нам је поруке које су разменили са другарима.

Не мирите се са немиром у свету…Водите љубав, а не рат…Не постоји пут до мира, мир је пут…У миру је све лакше… су поруке које смо данас написали и желимо да их сви чују – каже Беба.

Извор: bujanovacke.co.rs  
https://shorturl.at/wJMVY