Архива вести
                   
22. август 2018.

КОНАЧНО СЕ „СТИШАЛА” ЕПИДЕМИЈА МАЛИХ БОГИЊА

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Коначно се  „стишала” епидемија малих богиња, те је током лета било само спорадичних оболевања,  у јулу 50 оболелих, а у августу шест.

22. август 2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗБОР ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ (ЈЛС) ЗА ИЗРАДУ И СПРОВОЂЕЊЕ МОДЕЛА СТРУКТУРИРАНОГ ДИЈАЛОГА СА МЛАДИМА (РОК: 2. СЕПТЕМБАР 2018)

У оквиру пројекта „Заједно за младе“, који  се реализује у сарадњи са Министарством омладине и спорта, Кровна организација младих Србије – КОМС отвара Јавни позив за избор пет (5) јединица локалне самоуправе за израду и спровођење модела...

21. август 2018.

МЕДВЕЂА - ЗАХВАЛНИЦА СЛИКАРУ КОЈИ ЈЕ ДЕШИФРОВАО ОСМЕХ МОНА ЛИЗЕ

Медвеђа – Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, је уручио захвалницу познатом српском књижевнику и сликару Предрагу Баји Луковићу, који је сликом „Портрет једне тајне“доказао да је лик чувене Мона Лизе заправо аутопортрет самог аутора Леонарда да Винчија.

21. август 2018.

СВАКО КО ОТВОРИ ТЕКУЋИ РАЧУН У БАНЦИ ЋЕ ДОБИТИ „ДИНУ” КАО ОСНОВНУ КАРТИЦУ

Прешево, Бујановац, Медвеђа -  Свако ко отвори текући рачун у банци ће добити „Дину” као основну картицу, док ће остале картице, као што су „Виза” и „Мастер”, бити допунске, а банка ће моћи да их изда само на захтев клијента.

21. август 2018.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ СРЕДЊОШКОЛАЦА

Београд - Фондација Ана и Владе Дивац, у сарадњи са групом донатора, расписала је конкурс за доделу стипендија ученицима из најосетљивијих група који 2018. године уписују први, други, трећи или четврти разред средње школе на територији Републике Србије.

20. август 2018.

ИЗБОРИ ЗА НАЦИОНАЛНЕ САВЕТЕ 4. НОВЕМБРА

Прешево, Бујановац, Медвеђа – Бранко Ружић, министар за државну управу и локалну самоуправу, је расписао изборе за националне савете националних мањина за 4. новембар.

20. август 2018.

ОБУКА ЗА ЗАВАРИВАЊЕ У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ „РАДЕ МЕТАЛАЦ”

Медвеђа - Пројекат немачке развојне сарадње „Подстицање запошљавања младих”, који реализује немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у партнерству са градом Лесковцем и Техничком школом „Раде Металац”, организује обуку за заваривање и позива све младе незапослене са територије Јабланичког округа да се пријаве.

20. август 2018.

ПОЗИВ ЗА ОБУКУ - БОРБА ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ РОМА

Београд - Обука ће бити одржана од 1. до 9. новембра у Берлину, Немачка.

20. август 2018.

ЧЕСТИТКА ЗОРАНА СТАНКОВИЋА ПОВОДОМ КУРБАН БАЈРАМА

Београд - Поводом верског празника Курбан-бајрама, Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, је упутио честитку свим грађанима исламске вероисповести ове три општине.

17. август 2018.

У МЕДВЕЂИ ПОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Медвеђа - У сали Културног центра општине Медвеђа су потписани уговори са пољопривредницима за повраћај средства уложених у подстицање пољопривреде и руралног развоја општине Медвеђа.  Програмом мера за 2018. годину, за пољопривреду су издвојена средства у износу од 10.000.000,00 динара.

«Претходна страна   Следећа страна»