Архива вести
                   
7. јули 2009.

7. јул 2009.год.

Компанија “Симпо” из Врања отворила је у Сарајеву салон намештаја на површини од 1.500 метара у којем је изложен целокупан производни асортиман. Директор “Симповог” предузећа у Босни и Херцеговини Јово Плотан рекао је да је ово осми малопродајни објекат “Симпа” у Босни и Херцеговини.

7. јули 2009.

7.7.2009.год.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић отворио је данас деоницу од око 20 километара аутопута на Коридору 10, од Левосоја до Прешева. Изградња ове деонице почела је 21. јула прошле године, а отворена је за саобраћај поводом обележавање годину дана рада Владе.

7. јули 2009.

ОТВОРЕНА ДЕОНИЦА АУТОПУТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

„Нема сумње да су резултати Владе Србије које је постигла у области инфраструктуре, а посебно око изградње Коридора 10, видљиви. Изградња оваквих савремених саобраћајница, као и низ других активности у том правцу, указују да смо корак ближе Европској унији, као и укидању виза за наше грађане“. Ово је поред осталог, након обиласка савремене трасе аутопута на Коридору 10 од Прешева до Левосоја у дужини од 22 километра, у чију је изградњу уложено око 13 милиона евра, рекао јуче на пригодној свечаности Мирко Цветковић, председник Владе Србије.

2. јули 2009.

2.7.2009.год.

Лидија Јањић, председница Цивилног ресурс центра и члан делегације из Бујановца која je била у дводневној посети Зрењанину, рекла је на конференцији за медије да је Зрењанин одабран као пример добре праксе, односно као локална самоуправа од које може доста да се научи о регулацији и усаглашавању интереса грађана у невладином сектору и општинској власти, нарочито кадa је реч о међунационалним односима у мултуетничкој средини.

1. јули 2009.

1.7.2009.год.

Улагањем 18 милиона динара у проширење простора и набавку опреме Министарство правде Србије битно је побољшало услове за рад Општинског тужилаштва у Прешеву, речено је на свечаности предаје на употребу нових просторија.

1. јули 2009.

Одржан састанак Радне групе за образовање, културу, спорт и информисање - 24.6.2009.

Конститутивни састанак Радне групе за образовање одржан је 24. јуна 2009. године.  Разговарано је о најважнијим проблемима општина Прешево, Бујановац и Медвеђа из области образовања, културе, спорта и информисања. Руководилац групе, државна секретарка у Министарству просвете Тинде Ковач Церовић нагласила је да иако у принципу о питањима образовања мањинских заједница одлучују национални савети, у случају албанске заједнице тај савет још није формиран и стога ће сви проблеми у области образовања у ове три општине бити решавани кроз Радну групу.

«Претходна страна