Архива вести
                   

Одржан састанак Радне групе за образовање, културу, спорт и информисање - 24.6.2009.

1. јули 2009.

Конститутивни састанак Радне групе за образовање одржан је 24. јуна 2009. године.  Разговарано је о најважнијим проблемима општина Прешево, Бујановац и Медвеђа из области образовања, културе, спорта и информисања. Руководилац групе, државна секретарка у Министарству просвете Тинде Ковач Церовић нагласила је да иако у принципу о питањима образовања мањинских заједница одлучују национални савети, у случају албанске заједнице тај савет још није формиран и стога ће сви проблеми у области образовања у ове три општине бити решавани кроз Радну групу.

Поред госпође Тинде Ковач Церовић радну групу чине и  директор Службе Координационог тела Ненад Ђурђевић, Биљана Стојановић из Министарства просвете, начелник сектора за спорт у Министарству омладине и спорта Драган Томашевић, помоћница министра за заштиту културне баштине у Министарству културе Душица Живковић, представница Министарства за људска и мањинска права Јасна Плавшић као и представници општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.
Током састанка дискутовано је и о изради Студије изводљивости за отварање високошколских установа у Прешеву и Бујановцу, која је од велике важности за будуће планове Координационог тела и Министарства просвете.