Архива вести
                   
15. април 2009.

15.4.2009. год.

Захваљујући пројекту „Србија у Србији,“ Народно позориште из Београда, Српско народно позориште из Новог Сада, Југословенска кинотека, Београдска филхармонија, ансамбл „Коло“ и Филмски центар Србије представиће се концертима, позоришним, оперским и балетским представама, као и филмским пројекцијама, од Бујановца и Медвеђе до Сремске Митровице.

15. април 2009.

УСВОЈЕН ПОСЛОВНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Након потписивања Споразума о укључивању албанских представника,  15. априла 2009.  у Београду  одржан је први састанак ужег састава Координационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Председавали су министар за државну управу и локалну самоуправу, председник Координационог тела, Милан Марковић и његов заменик, председник општине Бујановац, Шаип Камбери.

14. април 2009.

14.04.2009. год.

Кроз УСАИД програм који се спроводи у општинама јужне Србије, само прошле године подршку у износу од 195.000 долара добило је 14 малих предузећа која се баве производњом хране и услужним делатностима, а у којима је запослен 121 радник. Реч је о предузећима из Прешева и Бујановца.

10. април 2009.

10.4.2009.год.

Регистрација расељених лица која су заинтересована за повратак на Косово и Метохију биће организована у четири колективна центра у Бујановцу током маја, изјавио је повереник републичког Комесаријата за избеглице у Бујановцу Синиша Ковачевић.

4. април 2009.

4. 4. 2009. год.

Амбасадор САД у Београду Камерон Мантер изјавио је ФоНету да његова влада у потпуности подржава потписивање Споразума о реконструкцији Координационог тела за југ Србије. - Ми сматрамо да је он израз  добре воље албанског становништва и Владе Србије - истакао је Мантер. - Споразум представља важан корак напред који ће помоћи да становници тог региона раде у интегрисаном телу и да сарађују.

«Претходна страна