Arhiva vesti
                   

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA TRGA KARAĐORĐA PETROVIĆA U BUJANOVCU

11. Maj 2015.

Bujanovac - U Bujanovcu je svečano obeležen završetak rekonstrukcije trga Karađorđa Petrovića, koji je počeo u avgustu prošle godine.

U rekonstrukciju trga od 7.700 kvadratnih metara uloženo je 65 miliona dinara, a sredstva za rekonstrukciju je obezbedilo Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković  je tom prilikom izjavio:

„Želja nam je da ovaj trg bude mesto gde će građani Bujanovca da se zbližavaju, imaju zajedničke kontakte. Želja nam je da grad Bujanovac, kao grad 400 studenata, ima i druge sadržaje koji obeležavaju jedan grad.“

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da je Koordinaciono telo 100 odsto finansiralo ovaj projekat.

„Mi smo iz opštinskog budžeta izdvojili sredstva samo za promenu kanalizacionih i vodovodnih cevi”, dodao je Arifi.

Šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Fazila Azemović je izjavila da je trg transformisan u zonu unapređenog poslovanja, što znači da će, osim estetskog, imati i ekonomski značaj.

„Očekujemo otvaranje novih privrednih subjekata i proširenje postojećih, sa povećanjem broja radnih mesta, objasnila je Azemović.

Ovaj trg je tradicionalno mesto okupljanja i druženja Srba, Albanaca i Roma, a na njemu se održavaju sve značajne manifestacije u Bujanovcu.

Izvor: Beta, FoNet, RTS, Akter i Koordinaciono telo