Arhiva vesti
                   

ZAGRLjAJ ZA PODIZANjE SVESTI JAVNOSTI O RETKIM BOLESTIMA

25. Februar 2015.

U dogovoru sa udruženjima obolelih od retkih bolesti iz regiona, Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije sprovodi kampanju „Zagrli za retke bolesti“. Cilj kampanje je podizanje svesti javnosti o retkim bolestima i prikupljanje što većeg broja fotografija kojima će se iskazati podrška svim osobama sa retkim bolestima i njihovim porodicama.

Iz organizacije pozivaju sve ljude da se priključe kampanji i da do 28. februara, međunarodnog Dana retkih bolesti, pošalju fotografije  zagrljaja.

„Grlite roditelje, baku, tetku, dedu, devojku, dečka, psa, mačku, bilo koga dragog, zagrlimo zajedno za retke bolesti i povećajmo vidljivost obolelih od retkih bolesti i njihovih porodica“, kažu iz udruženja.

Pravila nisu teška i svi koji žele da se priključe akciji to mogu da urade na sledeći način.

 1. Preuzmite natpis „Zagrli za retke bolesti“sa www.norbs.rs/zagrli.pdf ili napravite svoj natpis.
2. Zagrlite se s nekim sebi dragim i napravite fotografiju.
3. Pošaljite fotografiju u inbox Facebook stranice Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije ili na e-mail office@norbs.rs  
Sve fotografije koje pristignu objaviće se na Facebook stranici i NORBS sajtu.

Finale aktivnosti „grupnog zagrljaja“ će biti preduzete 28. februara u podne u četiri grada u Srbiji, koji uključuju Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac, kao i u gradovima regiona.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo