Arhiva vesti
                   

VLADIKA NIŠKI ARSENIJE POSETIO PORODICE SA VIŠE DECE NA TERITORIJI MEDVEĐE

3. Decembar 2018.

Medveđa – Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije u pratnji služitelja drugog stepena sveštenstva Vladimira Markovića, sekretara Verskog dobrotvornog starateljstva (VDS) Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, protojereja Dalibora Stefanovića, arhijerejskog namesnika jablaničkog, jereja Bobana Vukovića, paroha medveđskog i jereja Dragana Ilića, paroha sijarinskobanjskog, posetio opštinu Medveđa.

Cilj ove posete je nastavak pomoći porodicama sa više dece u opštini Medveđa, koja je započeta pre nekoliko meseci. Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, VDS iz Beograda je obezbedio vrednu humanitarnu pomoć, u vidu hrane, odeće, sredstava za higijenu i školskog pribora.

Episkop niški sa pratnjom je najpre posetio OŠ „Vladimir Kovačević“ u selu Lece i tom prilikom učenicima uručio školski pribor. Nakon posete škole, Episkop je posetio devetočlanu porodicu Lepović, kojoj je uručio vrednu pomoć. 

Iz sela Lece delegacija se uputila u selo Gazdare gde je obišla radove na hramu Svetog Pantelejmona i uručila pomoć osmočlanoj porodici Milanović.

Pomoć je uručena i devetočlanoj porodici Nešković, desetočlanoj porodici Andrejević, šestočlanoj porodici Milenković, četvoročlanoj porodici Ristić i jedanaestočlanoj porodici Milić iz Medveđe. Potom je vladika Arsenije posetio porodicu Zorana Dimitrijevića u selu Maćedonce koja ima petoro dece, a posebna pažnja posvećena je porodici Milene Perović, samohrane majke šestoro dece.

Izvor: Info Centar Juga i Koordinaciono telo