Arhiva vesti
                   

VISOKI KOMESAR ZA NACIONALNE MANjINE OEBS KAJRAT ABDRAHMANOV NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA KOORDINACIONOG TELA

26. Oktobar 2022.

Beograd – Danijela Nenadić, v.d. direktorke Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa razgovarala je sa Kajratom  Abdrahmanovim o najvažnijim aktivnostima i programima u tri opštine na jugu Srbije.

Na sastanku je bilo reči o postignutim rezultatima kao i o planovima i aktivnostima Službe Koordinacionog tela u narednom periodu.

Na sastanku je bilo reči i o popisu stanovništva, kao i aktivnostima Posebne radne grupe za integraciju Albanaca u državne institucije. Nenadić je govorila je o ulaganjima Službe u ove tri opštine kao i koordinaciji i saradnji sa drugim institucijama i državnim organima na projektima koje su od važnosti za stanovnike Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Visoki komesar Abdrahmanov je izrazio zadovoljstvo posetom i potvrdio posvećenost zajedničkim projektima, uključujući i učenje srpskog kao nematernjeg jezika i podršku radu bujanovačkog odeljenja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

Abdrahmanov će u petak posetiti Bujanovac, gde će biti održan Odbor zainteresovanih strana Ekonomskog fakulteta iz Subotice, odeljenje u Bujanovcu.

Izvor: Služba Koordinacionog tela