Arhiva vesti
                   

VELIKA POSEĆENOST SIJARINSKE BANjE

31. Avgust 2015.

Medveđa - Sijarinska banja, koja je oko deset kilometara udaljena od Medveđe, beleži jednu od najuspešnijih godina. Lekovitost voda, jedinstveni gejzir i povoljne cene, kao i akcija Ministrastva trgovine i turizma, su razlog  dobre posete.

Podno planine Goljak je raj za oči, dušu i telo. Tako Sijarinsku banju opisuju gosti koji joj se rado vraćaju i uživaju u njenim blagodetima. Ko ne porani teško da ovog leta može da nađe mesto ispod gejzira, prirodnog leka protiv stresa.

Celodnevni užitak na bazenima košta 160 dinara, dok deca plaćaju upola manje.

I u specijalnoj bolnici „Gejzir" sa 277 ležajeva smenjuju se gosti. Trenutna popunjenost kapaciteta je 75 odsto. Gosti, koji su došli iz svih krajeva Srbije, kažu da su zadovoljni cenom, uslugom i da im jednostavno Sijarinska banja prija u svakom pogledu.

U medicinskom bloku, u kome su sva mesta popunjena, primenjuju se elektro, kinezi i terapija blatom, kao i hidromasaža.

Tu su i gosti sa vaučerima Ministarstva trgovine i turizma.

Pun pansion sa svim terapijama u specijalnoj bolnici „Gejzir", u kojoj je do sada rezervisano 310 kreveta, košta 2.800 dinara.

„To će biti fantastično i za nas, jer mi tržišno poslujemo", kaže direktor Specijalne bolnice „Gejzir" Milorad Šterović.

U privatnom smeštaju u Sijarinskoj banji na raspolaganju je 750 kreveta, za koji se plaća od 400 do 800 dinara.

„Ova godina je zadovoljavajuća. Sva mesta su popunjena, iako je sezona već pri kraju", kaže Duško Nikolić, vlasnik privatnog smeštaja.

„U Sijarinsku banju vikendom dođe od dve do tri hiljade ljudi", kaže Dragan Denić iz Turističke organizacije Medveđa.

Carstvo šume, čist vazduh, uređene staze i čak 20 lekovitih izvora. Termalne, mineralne vode, čija je temepratura 73 stepena, otiču u Jablanicu. Ova slika bi uskoro mogla da se promenijJer je Rudrasko-geološki fakultet iz Beograda već izradio projekat toplifikacije.

Izvor: RTS i Koordinaciono telo