Arhiva vesti
                   

USVOJEN BUDžET OPŠTINE BUJANOVAC ZA 2021. GODINU

30. Decembar 2020.

Bujanovac - Budžet opštine Bujanovac za narednu godinu, koji je juče usvojila Skupština, iznosi 1,29 milijardi dinara, a po rečima predsednika  opštine Nagipa Arifija, u odnosu na ovu godinu će biti više novca  na svim pozicijama.

Za infrastrukturne projekte je predviđeno 177 miliona dinara, od čega opština obezbeđuje nešto više od 90 miliona, a ostatak Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu i drugi finansijeri.

„Poljoprivrednici će biti podržani sa 22,5 miliona dinara, a za pomoć preduzetnicima smo planirali 14 miliona dinara“, rekao je Arifi na sednici Skupštine.

On je naglasio da je po izdvajanjima za obrazovanje Opština Bujanovac na prvom mestu u Pčinjskom okrugu.

Za funkcionisanje osnovnih škola budžetom je predviđeno 74,5 miliona dinara, a za dve srednje škole 26,8.

„Planiramo i 235 miliona dinara za rekonstrukciju Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu i 9 miliona dinara za radove na školi u selu Končulj“,  rekao je on.

Budžetom je predviđeno i 18 miliona dinara za stručnu praksu, kao i novac za jednokratnu pomoć studentima.

Sportskim klubovima će biti raspodeljeno 7 miliona dinara, medijima 5,5 miliona, a za kulturu ide 2 miliona dinara, koliko će dobiti i udruženja građana.

Od ukupnog iznosa budžeta, 938 miliona su sopstveni prihodi, dok su transferovana sredstva sa centralnog nivoa planirana u iznosu od 359 miliona.

Za budžet nije glasalo troje odbornika Alternative za promene, zato što nije usvojen njihov predlog da se za 80 miliona dinara umanji iznos za infrastrukturne projekte, a da se taj novac iskoristi za pomoć stanovništvu i preduzećima kojima je pandemija korona virusa nanela najveću štetu.

Ipak su 22 glasa odbornika Demokratske partije (DP), Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Pokreta za demokratski progres (PDP) bili dovoljni za usvajanje budžeta, a 23. glas je dao Adem Salihi, odbornik Romske stranke „Jedinstvo“.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo

 

homescontents