Arhiva vesti
                   

U MEDVEĐI OBELEŽENA ĐAČKA SLAVA SVETI SAVA

30. Januar 2017.

Medveđa - Đačka slava  Sveti Sava obeležena je u školama na teritoriji opštine Medveđa. U školama je to bio radni, ali nenastavni dan.

U OŠ „Gornja Jablanica“ od 11 časova, a u srednjoj školi „Nikola Tesla“ od 12 časova, svečanom Svetosavskom akademijom i sečenjem slavskog kolača obeležen je Sveti Sava, dan duhovnosti, školska slava  u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva.

I u seoskim školama u opštini Medveđa učenici su sa svojim nastavnicima i učiteljima pripremili svečani program. Savindan je u OŠ „Partizanski dom“u Gornjem Bučumetu obeležen izvođenjem predstave o Svetom Savi. Nakon svečanosti, učenici su o dobili paketiće od domaćina slave, Zorana Bogdanovića.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je, povodom školske slave, obišao škole u Medveđi i Sijarinskoj banji, i tom prilikom izjavio:

„Medveđa je specifična sredina, kako za život tako i za rad. Veliki je izazov i nije lako raditi u obrazovnim ustanovama na ovom području, ali je i velika čast. Vaspitači, nastavnici i učitelji bore se za svako dete i uče ih prvenstveno da budu dobri ljudi.

Predsednik opštine je najavio i otvaranje novih smerova u srednjoj školi u Medveđi, kako bi đaci imali više izbora pri upisu i odabiru svog kasnijeg zanimanja.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo