Arhiva vesti
                   

„SVETOSAVCI“ SAMI ULEPŠALI ŠKOLU ZA PRAZNIKE

31. Decembar 2021.

Bujanovac – Beograd - Počelo je tako što su učenici jednog odeljenja Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, pre odlaska na zimske praznike, sami skupili novac i okitili učionicu. Njihovim primerom krenula su i druga odeljenja, a zatim su animirali profesore i ostalo školsko osoblje i došli na ideju da ukrase glavni školski hol.

Prema njihovim rečima, inicijativa je krenula od jednog odeljenja, koje je ukrasilo svoju učionicu i inspirisalo ostale, pa je sada skoro čitava škola okićena u duhu novogodišnjih praznika.

“Palo mi je na pamet da možemo da ukrasimo učionicu pred novogodišnje praznike, predložila sam to drugarima i svi smo se složili. Skupili smo novac, svako je dao koliko je imao, kupili smo jelku i ukrase i bar malo ulepšali svoj prostor“, rekla je učenica Anđela Antić.

Nakon ukrašavanja učionica, pojedini učenici ove škole došli su na ideju da od edukativnog i dekorativnog materijala kojeg već imaju naprave jedan novogodišnji pano, kojim bi ukrasili hol škole za sve učenike i zapolene.

Pedagog škole Snežana Mišić smatra da je ovakva vrsta aktivnosti izvan školskog programa veoma značajna za razvijanje kreativnosti učenika,  ali i njihovih kompetencija.

“Učenici uvek razvijaju motivaciju na najbolji način, ukoliko im se pruži prilika i kada ih usmeravamo na ovakvu vrstu angažovanja, a upravo to je i lična karta naše škole, vannastavne aktivnosti u okviru svojih oblasti i kreativni rad“, poručila je Snežana Mišić.

Akciji ukrašavanja pridružile su se i razredne starešine, kao i pedagog i bibliotekar škole.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo