Arhiva vesti
                   

SVE O UPISU U SREDNjE ŠKOLE: OD SUTRA KONKURS I INFORMATOR PRED MATURANTIMA

23. Maj 2024.

Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole, kao i Informator za školsku 2024/25. godinu biće od sutra u prodaji.

Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižari Prosvetnog pregleda, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 400 dinara za Konkurs i 350 dinara za Informator.

Pored opštih i posebnih uslova i kalendara upisanih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo Konkursa su obrasci prijava za upis u srednju školu i lista opredeljenja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno s Konkursom, Prosvetni pregled objavio je i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine, dodaje se u saopštenju.